Kaj Sierhuis grote man bij doelpuntenfestijn

Foto: Kaj Sierhuis grote man bij doelpuntenfestijn

Fortuna Sittard heeft Excelsior op zondag alle hoeken van het veld laten zien. De Limburgers wonnen uiteindelijk met 5-2 en Kaj Sierhuis was de grote man aan de kant van de thuisploeg. De oud-Ajacied was bij alle doelpunten (die van Fortuna dan in ieder geval) betrokken.

Sierhuis en Fortuna Sittard slopen Excelsior

Na ongeveer tien minuutjes spelen was dat eerst als aangever, want met de buitenkant van zijn voet stuurde Sierhuis Justin Lonwijk weg, die op zijn beurt goalie Stijn van Gassel passeerde. En ietsje later vond de wisseltruc plaats, want toen was Lonwijk aangever en de spits afmaker.

Vervolgens werd het ook nog eens 3-0 en weer wat later tekende Sierhuis al weer voor zijn vierde treffer van de dag, met de 4-0. Dat alles in slechts 34 minuten tijd, een Fortuna-record.

Na de pauze besloot men het in Sittard net wat rustiger aan te doen en dat was ook wel te zien in het scoreverloop. Opeens kwam Excelsior eraan te pas en de Kralingers wisten ook te scoren via Derensili Sanches Fernandes. Dat kon Fortuna natuurlijk niet op zich laten zitten en dit keer fungeerde Sierhuis weer als assistgever, op een doelpunt van Rodrigo Guth. Invaller Richie Omorowa verzorgde het slotakkoord.

Scoreverloop: 1-0 (13′) J. Lonwijk, 2-0 (15′) K. Sierhuis, 3-0 (29′) K. Sierhuis, 4-0 (34′) K. Sierhuis, 4-1 (61′) D. Sanches Fernandes, 5-1 (68′) R. Guth, 5-2 (82′) R. Omorowa

Zou Sierhuis niet misstaan in de Eredivisie-subtop?

  • Daar ben ik het mee eens
  • Daar ben ik het mee oneens
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie