Voorspelling: wordt PSV kampioen en hoe doen Feyenoord en Ajax het doordeweeks?

Foto: Voorspelling: wordt PSV kampioen en hoe doen Feyenoord en Ajax het doordeweeks?

PSV kan tijdens deze doordeweekse competitiespeelronde kampioen worden, Feyenoord probeert dit te voorkomen en Ajax wil een plek in de top vijf veiligstellen. Deze drie clubs spelen tegen respectievelijk sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en Excelsior. We blikken hier vooruit op deze drie wedstrijden, met de beste tips en odds om op te wedden.

sc Heerenveen PSV

Abe Lenstra Stadion

Eredivisie

25 april 2024

18:45

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 april 2024 19:21.

Om het seizoen niet te laten uitgaan als een nachtkaars hoopt sc Heerenveen nog een eindsprint te maken. Wanneer de achterstand van vier punten op Sparta Rotterdam wordt goedgemaakt zouden de Friezen zich nog kunnen plaatsen voor de play-offs. Het is goed dat anderhalve week geleden van Heracles Almelo (0-2) gewonnen werd, want dit maakte een einde aan een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder overwinning. Kees van Wonderen lijkt zonder glans afscheid te gaan nemen.

Daar tegenover staat Peter Bosz. Hij is met PSV op jacht naar de landstitel en heeft daarvoor nog weinig nodig. Sterker nog: bij winst en een Feyenoord-nederlaag is het kampioenschap deze week al binnen. Verder heeft PSV nog vijf goals nodig om boven de honderd uit te komen. Met elf goals uit de laatste twee wedstrijden (5-1 tegen AZ en 6-0 tegen Vitesse) laten de Eindhovenaren zien goed te zijn voor een hoop doelpunten.

Van Wonderen kan weer kiezen voor Oliver Braude in deze wedstrijd nadat hij een schorsing uitgezeten heeft. Denzel Hall is dan juist wel weer geschorst en het is onzeker of Osama Sahraoui fit genoeg is. Bij PSV liep Sergiño Dest een zware blessure op, waardoor zijn seizoen sowieso ten einde is. Patrick van Aanholt of Mauro Júnior zou hem kunnen vervangen. Het meedoen van Ismal Saibari is ook niet duidelijk, waardoor mogelijk talent Tygo Land weer minuten kan maken.

Wedtip sc Heerenveen – PSV

Met een overwinning in Friesland kan PSV een mooie stap zetten richting de landstitel. Het is met een relatief lage odd ook niet zo interessant om te voorspellen dat de Eindhovenaren gaan winnen. Je kunt inzetten op een aanvallend PSV, dat ‘meer dan 7,5 schoten op doel’ krijgt. Dit levert je een quote op van 2.02 bij Unibet.

PSV heeft meer dan 7,5 schoten op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – Excelsior

Ajax
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 april 2024 21:02.

Dan terug naar de woensdag, wanneer Ajax in actie komt. Het moet een enorme opluchting zijn geweest dat er gewonnen werd van FC Twente. Door deze zege kregen de Amsterdammers de vijfde plek weer in handen en die positie betekent een direct Europees ticket zonder nog in de play-offs uit te hoeven komen. Er zijn veel doelpunten te zien bij de Amsterdammers; alleen PSV en Feyenoord kwamen vaker tot scoren, terwijl ook maar vijf clubs meer tegengoals kregen.

Een van die vijf clubs is Excelsior. De Rotterdamse club, die bezig was aan een enorm slechte reeks, verbaasde vriend en vijand door FC Volendam met liefst 4-0 te verslaan en hierdoor de zestiende plek te verlaten. Deze overwinning maakte een einde aan een periode waarin in elf competitiewedstrijden slechts twee punten gepakt werden. De voorsprong op plek zestien (die nacompetitie tegen degradatie betekent) is nu één puntje.

De thuisploeg moet het stellen zonder de geblesseerden Diant Ramaj, Gastón Ávila, Jordan Henderson, Amourricho van Axel Dongen en Steven Berghuis. Het gemis van spelers is bij Excelsior groter. Naast Norbert Alblas, Kik Pierie, Ian Smeulers, Serano Seymor, en Lennard Hartjes mist coach Marinus Dijkhuizen vooral de geblesseerde Couhaib Driouech en de geschorste Troy Parrott. Zij waren dit seizoen betrokken bij respectievelijk negen en twaalf goals.

Onze voorspelling

Het moet gaan gebeuren voor Ajax. In deze laatste vier wedstrijden moet John van ‘t Schip met zijn team eigenlijk twaalf punten pakken. Excelsior is daarvoor een goede tegenstander, want op een kleine opleving na wordt er weinig gepresteerd door die ploeg. De kans op een Amsterdamse zege is groot en door het gemis van twee aanvallers is de kans op de nul ook wat groter. Je kunt dit gebruiken en bij Unibet inzetten op ‘Ajax wint en houdt de nul’, tegen een odd van 2.16.

Ajax wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Go Ahead Eagles – Feyenoord

De Adelaarshorst

Eredivisie

25 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 april 2024 20:55.

Go Ahead Eagles leek lang vooral in eigen huis een schier onverslaanbare tegenstander te zijn. Van de eerste vijf thuisduels werd er geen verloren, maar sinds december kwam de klad erin. Vijf keer op rij werd niet gewonnen, waarna het team van coach René Hake enigszins orde op zaken stelde. Recentelijk gaat het toch weer wat minder in Deventer; van Ajax (1-1), Almere City (1-1) en FC Utrecht (2-1) werd niet gewonnen.

Feyenoord hoopt hersteld te zijn van de festiviteiten na het winnen van de KNVB Beker tegen NEC afgelopen zondag: 1-0. Al is het de vraag wat nog het doel is voor coach Arne Slot en zijn spelers. Met een achterstand op PSV van negen punten en een voorsprong op FC Twente van twaalf punten is Feyenoord in een soort niemandsland terechtgekomen. Een knappe statistiek is wel dat Feyenoord nu vier officiële duels op een rij de nul hield.

Philippe Rommens is er al een hele tijd niet bij door een blessure en na de wissel van Enric Llansana in de rust kan Go Ahead nu kiezen voor Xander Blomme in de basis. Voorin kan Thibo Baeten opnieuw de voorkeur krijgen boven Finn Stokkers. Het is bij Feyenoord de vraag of Timon Wellenreuther na zijn goede prestaties blijft staan, ook nu Justin Bijlow fit is. Door de blessure van Quilindschy Hartman kan Bart Nieuwkoop nog steeds rekenen op een basisplaats.

Wedtip Go Ahead Eagles – Feyenoord

Feyenoord heeft nog een hele kleine kans op de titel, maar na de bekerwinst zal voor de meeste fans het seizoen wel redelijk klaar zijn. In de laatste vier wedstrijden zal Slot met zijn mannen de goede vorm, vooral die van de defensie, willen voortzetten. Hierdoor kan het een goed idee zijn te wedden dat Go Ahead niet tot scoren gaat komen. Dit levert je bij Unibet een odd van 2.40 op.

Feyenoord houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie