Syb van Ottele

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Syb van Ottele

Syb van Ottele is een Nederlandse centrale verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan. In januari 2021 verruilde hij NEC voor sc Heerenveen.

  • Van Ottele speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De verdediger heeft een verleden bij NEC
  • Hij is een voormalig Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière

Van Ottele werd op 2 februari 2002 geboren in Nijmegen. Het voetbalavontuur van de tweebenige verdediger ging van start bij amateurclub RKSV Brakkenstein, waar hij de aandacht van NEC op zich vestigde. In 2018 tekende hij zijn eerste profcontract.

Debuut voor NEC

Op 28 augustus 2020 debuteerde Van Ottele in het betaald voetbal. In de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (2-0 nederlaag) verscheen de NEC-verdediger na 76 minuten binnen de lijnen voor routinier Édgar Barreto. Trainer Rogier Meijer deed in dat kalenderjaar in totaal negen keer een beroep op hem. Vanwege een aflopend contract besloot de Nijmeegse club in januari 2021 in te stemmen met een aanbod van eredivisionist sc Heerenveen.

In het shirt van sc Heerenveen (Pro Shots)

Voorzichtig gebracht in Heerenveen

Van Ottele kreeg bij sc Heerenveen rustig de tijd om te wennen. Op 2 mei 2021 maakte hij zijn debuut in de uitwedstrijd tegen PSV (2-2). Trainer Johnny Jansen liet hem eveneens opdraven in de Eredivisie-wedstrijden tegen FC Utrecht (0-0) en FC Emmen (3-1 nederlaag). In Drenthe kreeg Van Ottele in blessuretijd een rode kaart door met gestrekt been in te gaan op zijn tegenstander. De KNVB spaarde hem met twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

In het seizoen 2021-2022 bleef het aandeel van Van Ottele beperkt tot vier officiële wedstrijden. Zijn perspectief veranderde in het seizoen 2022-2023 onder Kees van Wonderen, die hem regelmatig speeltijd gunde (24 wedstrijden in alle competities). Op 12 februari 2023 maakte de verdediger zijn eerste doelpunt als profvoetballer door in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (1-2 nederlaag) op schitterende wijze raak te schieten.


Interlandcarrière

Van Ottele kwam als jeugdinternational in actie voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van Nederland. Hij bleef steken bij de Onder 18-selectie.

Laatste update: 23 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie