Van Wonderen stellig over blunderende pupil: “Onverklaarbaar”

Foto: Van Wonderen stellig over blunderende pupil: “Onverklaarbaar”

Feyenoord won zondag op de valreep van sc Heerenveen en dat was mede te danken aan een enorme ketser van Syb van Ottele. De verdediger ging gruwelijk in de fout, waarna Ayase Ueda de 2-3 kon maken. Van Ottele was na afloop van de wedstrijd nergens meer te vinden voor een reactie, maar Heerenveen-trainer Kees van Wonderen reageerde wel stellig.

Van Wonderen baalt van onnodige nederlaag Heerenveen tegen Feyenoord

“Het is soms niet te verklaren”, vertelt Van Wonderen tegenover Omrop Fryslân over de fout van Van Ottele. Het was niet de eerste keer dat Heerenveen door toedoen van eigen fouten onderuit ging. Ook doelman Andries Noppert ging eerder het seizoen al een paar keer cruciaal de fout in, wat hem zijn basisplaats heeft gekost.

Van Ottele verscheen na afloop van de wedstrijd nergens voor de camera, maar Van Wonderen kon daar wel een verklaring voor geven. “Hij voelt zich nu ook niet prettig. En terecht, dat is ook logisch. De wedstrijd glipt ons zo uit de handen. Dat is onverklaarbaar. Er gebeurt iets dat je niet kunt regisseren.”

Ondanks de zure nederlaag overheerste er bij Van Wonderen ook nog wel een enig gevoel van trots. “Dit doet geen recht aan waar we met z’n allen op jaagden. We hadden recht op meer en dan gebeurt dit.” Mats Köhlert scoorde twee keer voor de Friezen, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg.

Zien we Van Wonderen volgend seizoen terug bij een andere Eredivisie-club?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
424+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie