Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Belangrijke keuze talentvolle Ajacied: “Daar zit ik niet echt op te wachten…”

Foto: Belangrijke keuze talentvolle Ajacied: “Daar zit ik niet echt op te wachten…”

Ajacied Enric Llansana weet nog niet waar hij volgend jaar speelt. Doordat hij een contract heeft tot medio 2023, zal er deze zomer al een belangrijke beslissing moeten worden genomen.

Llansa is de aanvoerder van Jong Ajax en daar een zeer belangrijke kracht. Hij zit geregeld bij de selectie van het eerste, maar van een debuut kwam het nog niet. “Ik moet eerst afwachten wat de plannen van de nieuwe trainer (Alfred Schreuder, red.) zijn. Maar ja, wie had nou gedacht dat ik voor het elfde seizoen bij Ajax zou zitten? Dat heeft volgens mij met ambitie te maken. Dat zit wel in mijn bloed: altijd alles geven, elke training weer. Aan werklust ontbreekt het niet. Ambities zijn er om na te streven. Toch?”, vraagt de 21-jarige verdediger zich hardop af in gesprek met Ajax Life.

“Ik ben nu 21 en heb ook mijn doelstellingen. Dit is wel een leeftijd om aan spelen toe te komen op Eredivisieniveau”, stelt de geboren Spanjaard met Nederlandse nationaliteit. “Het is niet zo dat ik te vroeg weg zou gaan, als ik weg zou gaan. Ik heb inmiddels meer dan zestig wedstrijden in de Eerste Divisie gespeeld en merk dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Ik ben volwassener geworden, heb dit seizoen op meerdere vlakken stappen gemaakt.”

Ideale wereld

Het liefst blijft Llansana bij Ajax spelen. “In een ideale wereld speel ik volgend seizoen in het eerste van Ajax. Dat is mijn droom. Maar als ik straks van de nieuwe trainer te horen krijg dat er geen plaats is voor mij in de A-selectie en ik krijg tegelijkertijd een aanbieding van een goede Eredivisieclub, dan wordt dat een hele moeilijke beslissing.”

“Ajax is en blijft mijn club, ik ben niet iemand die zomaar weggaat”, vervolgt Llansana. “Maar wat moet, dat moet. Ik ben een speler in ontwikkeling en streef een topcarrière na. Als één stapje omlaag moet zetten om er volgens weer twee omhoog te doen, dan doe je dat. Nog een jaar Jong Ajax zit ik niet echt op te wachten. Liever niet, laat ik het zo zeggen.”

Moet Ajax met Llansana verlengen?

  • Ja, prima speler
  • Nee, wordt geen basiskracht in het eerste
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie