Go Ahead wervelt voor rust langs Volendam

Foto: Go Ahead wervelt voor rust langs Volendam

Go Ahead Eagles heeft zich zaterdagavond gerevancheerd voor de stevige nederlaag bij AZ (5-1). De Deventenaren boekten in de tweede speelronde van de Eredivisie een 4-1 zege op FC Volendam, dat puntloos blijft.

Deventenaren al na veertig minuten op 3-0

FC Volendam ging vorige week in de slotfase met tien man ten onder tegen Vitesse (1-2). In Deventer had Het Andere Oranje daarentegen weinig te vertellen en dat resulteerde binnen het kwartier in een achterstand. Na een voorzet viel de bal voor de voeten van Bas Kuipers, die de bal tegen de touwen werkte na een klutssituatie.

Al in de eerste helft leek Go Ahead Eagles de genadeklap uit te delen. Al na veertig minuten leidde de formatie van trainer René Hake met 3-0. Oliver Edvardsen verdubbelde de score door doelman Mio Backhaus kansloos te laten, waar Willum Willumson de marge verder liet oplopen.

Rood voor Adekanye

FC Volendam leek een roemloze avond tegemoet te gaan in De Adelaarshorst, maar kort voor rust kreeg de bezoekende club dan toch te maken met een meevaller. Bobby Adekanye ging in de fout met een stevige tackle en kon na VAR-advies de douche voortijdig opzoeken met rood op zak.

Dankzij de onhandige actie van Adekanye mocht FC Volendam een complete helft tegen tien man aantreden. De bezoekers gingen logischerwijs op jacht naar treffers, maar de oogst bleef na rust beperkt tot één. Na goed werk van Bilal Ould-Chikh werkte Daryl van Mieghem doeltreffend af: 3-1.

Het uitblijven van een tweede treffer werd de Volendammers fataal. Enric Llansana schoot vlak voor tijd zelfs nog een vierde treffer op het bord voor Go Ahead Eagles.

Scoreverloop: 1-0 (13′) B. Kuipers, 2-0 (36′) O. Edvardsen, 3-0 (40′) W. Willumsson, 3-1 (61′) D. Van Mieghem, 4-1 (86′) E. Llansana

Was de rode kaart terecht?

  • Ja
  • Nee
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie