Abonnementhouders van Feyenoord, PSV én Ajax | SN Team van de Week 22

Foto: Abonnementhouders van Feyenoord, PSV én Ajax | SN Team van de Week 22

De traditionele top drie is dan wel even de top drie niet meer, toch levert het nog altijd abonnementhouders voor het SoccerNews Team van de Week. Ook speelronde 22 leverde vaste klanten op van de drie Nederlandse (top)clubs. Verder wordt alles in de mix gegooid en dan zien we wie er bovenuit steekt voor de SN Sterspeler van de Week 22.

SN Team van de Week 22: vaste klanten van Feyenoord, PSV en Ajax met nieuwe talenten elders

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Tobias Lauritsen heeft dat al van nature. Hij is lang, heeft een goede timing en steekt dan al snel boven de rest uit. Hij leidde zijn Sparta naar een zege in de Rotterdamse derby tegen Excelsior. Als prijs daarvoor mag hij de SN Sterspeler van de Week-trofee op de schouw zetten. Hij mag zich als aanvoerder ook gaan melden in een elftal waar je je vingers bij kan aflikken.

Keeper: Jeroen Houwen (RKC Waalwijk)

We beginnen gelijk met een vreemde eend in de bijt: Jeroen Houwen. Vaak zijn keepers al vreemde vogels, maar deze helemaal. Niet zozeer vanwege zijn gedrag of wat dan ook, maar vanwege zijn opvallende prestaties. Want invallen als keeper voor een topkeeper als Etienne Vaessen (abonnementhouder van SN Team van de Week die een discutabele rode kaart kreeg deze speelronde) en dan de sterren van de hemel keepen? Dat is maar voor weinig mensen weggelegd. Houwen deed het en ook nog in De Kuip tegen landskampioen Feyenoord. De Rotterdammers werden gek van die rare doelman die opeens overal met zijn handen aan zat en in een uur tijd 6 topreddingen verrichte (elke 10 minuten 1 buitengewone redding). Uiteindelijk was het Mats Wieffer (ook geselecteerd) die Houwen deed buigen, maar hij mag zijn rug weer rechten in het SN Team van de Week 22.

Verdediger: Carlens Arcus (Vitesse)

Het is niet vaak dat een speler van Vitesse het sterrenelftal van SoccerNews haalt. Het is deze week toch echt zover. Dat terwijl de Arnhemmers niet eens thuis de volle buit pakten in de degradatiekraker tegen FC Volendam (1-1). Maar als je als verdediger bij Vitesse de meeste kansen op het veld creëert (6), constant dreigend bent en een assist levert, dan kan je niet meer om Carlens Arcus heen. Een parel uit Haïti. Een bijzondere aanvulling voor het SN Team van de Week 22.

Verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

Na twee nieuwelingen komen we aan bij de abonnementhouders van het SN Team van de Week. Te beginnen bij Olivier Boscagli. Hij geeft de Franse slag een hele andere betekenis bij PSV. De stijlvolle verdediger is pas sinds dit seizoen onomstreden en toonde dat weer in de stabiele (misschien saaie) zege op Heracles Almelo (2-0). Boscagli scoorde, won de meeste duels (8) en voerde de meeste passes uit (129). Van die passjes kwamen liefst 121 aan, een nauwkeurigheidspercentage van 94 procent. Laat dat zien bij ons en dinsdagavond tegen Borussia Dortmund, alsjeblieft.

Verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Van de ene stijlvolle verdediger naar de andere. Dávid Hancko heeft al een onbeperkte strippenkaart sinds het begin van zijn tijd bij Feyenoord. Ook tegen RKC Waalwijk (1-0) blonk hij weer eens uit. Hij ontpopt zich als de leider van de Rotterdammers die beetje bij beetje wat beter gaan voetballen. En in mindere tijden kunnen ze altijd terecht bij Hancko. Want over een goede passer gesproken. Hij voerde liefst 146 passes uit, waarvan er 136 aankwamen (93 procent). Hancko schrijven wij altijd als eerste op.

Middenvelder: Peer Koopmeiners (Almere City)

We hebben weer een talentje gespot en deze heeft een bekende naam: Peer Koopmeiners. Het broertje van niemand minder dan Teun Koopmeiners speelt bij Almere City en doet het net zo goed als zijn club. Almere won bij PEC Zwolle (0-1) en Koopmeiners blonk uit. Hij kan blijkbaar overal spelen want de middenvelder werd in een soort van inschuivende verdedigende positie gemanoeuvreerd. Vooral op het gebied van dieptepasses blonk hij uit (7 succesvolle diepteballen). Wij zien veel talent in hem en nemen hem mee in de mix.

SN Team van de Week 22 met de SN Sterspeler van de Week 22.

Middenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

Van talent naar abonnee. Mats Wieffer is een zekerheidje in bijna elk sterrenelftal van tegenwoordig en bij het SN Team van de Week zagen we het al heel vroeg in hem zitten. Dat vertrouwen betaalt hij uit, want wij laten hem altijd staan. Dat doet ook Arne Slot bij Feyenoord en dat levert niet alleen veel gewonnen duels, onderscheppingen, spelinzicht en zuivere passjes op. Deze keer ook de drie punten. Want zonder de kopbal van Wieffer had Feyenoord nu niet 8 punten voorsprong op FC Twente en lijkt de strijd om Champions League-voetbal beslist te zijn.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

We hebben, ook niet voor het eerst, Wieffer aan Joey Veerman gekoppeld. Dat zou een interessante optie kunnen zijn voor het Nederlands elftal. Ronald Koeman schrijft mee en heeft voor Wieffer misschien al een EK-basisplaats ingeruimd. Veerman zou een perfecte partner kunnen zijn en kan in het SN Team van de Week wekelijks oefenen. Want wekelijks zien we Wieffer-Veerman shinen. De technische middenvelder van PSV was weer eens de beste op het veld. Daar hoeft hij ogenschijnlijk ook niet zoveel voor te doen. Achteloos creëert hij 7 kansen, het meeste van iedereen in het Philips Stadion. Met een assist was hij ook belangrijk en die andere stats hoeven we niet te delen, want je weet, Veerman staat bovenaan.

Middenvelder: Jens Toornstra (FC Utrecht)

Met Jens Toornstra hebben we niet iemand die bovenaan alle statistiekenlijstjes staat, maar wel iemand die qua strijdlust altijd een van de beste is. De tegenwoordig middenvelder van FC Utrecht is terug van weggeweest en zit wekelijks dicht tegen de SN Team van de Week-selectie aan. Deze keer haalde hij de schifting door de enige en dus winnende treffer te maken bij FC Twente. Utrecht is bezig aan een geweldige ongeslagen reeks met veertien wedstrijden op rij zonder nederlaag. Een record voor FC Utrecht en een groot deel van het record, laten we zeggen de ‘rec’ is van de hand van Jens Toornstra.

Middenvelder: Enric Llansana (Go Ahead Eagles)

Van de aanvallende middenvelder gaan we naar de linkerkant waar we Enric Llansana zien. Wie? Ja deze in het Spaanse Tarragona geboren voetballer met Nederlands paspoor komt uit voor Go Ahead Eagles en is (nog) geen abonnementhouder. Llansana is wel een zeer interessante speler, zo zagen we bij de knappe 0-2 zege bij sc Heerenveen. Go Ahead staat stevig zesde en is nu de grote bedreiger van Ajax voor de vijfde plaats (2 punten verschil). Llansana doet van alles wat goed. Kan lekker tackelen, is goed in het terugwinnen van ballen en is zeer sterk in de lucht. Hij is bovendien pas 22 en dus een speler om in de gaten te houden. We laten hem vast ruiken aan het echte werk bij het SN Team van de Week 22.

Spits en SN Sterspeler van de Week 22: Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam)

Tadaaaa, daar is-ie weer: Tobias Lauritsen. Hij was vorig seizoen abonnementhouder, maar deze jaargang heeft hij wat moeite gehad met op stoom te komen. Maar inmiddels heeft hij zijn jaarkaart weer verdiend en moet het wel heel gek lopen willen we hem de komende weken niet terug zien. Want niet alleen zit hij als spits van Sparta bij het SN Team van de Week 22. Hij is ook nog de SN Sterspeler van de Week 22. Sparta boog ene 0-2 achterstand in de derby tegen Excelsior om naar een 4-2 zege. Lauritsen maakte de gelijkmaker en zette Sparta op voorsprong. Twee belangrijke goals op belangrijke momenten en ook nog een assist. Dan kan je statisticair al niet meer om Lauritsen heen. Deze Noor (26) komt altijd weer bovendrijven en steekt er uiteindelijk weer bovenuit. Hij zit qua lengte al dicht bij het plafond, maar is het ook zijn plafond. Hij mag die nu wat verhogen dankzij de status die hij er dankzij deze dubbele uitverkiezing erbij krijgt. En dan misschien een overstap naar die nog grotere club in Rotterdam?

Spits: Brian Brobbey (Ajax)

Brian Brobbey vindt het allemaal mooi. De goedlachse, sympathieke man buiten het veld, wordt een doelpuntenmonster in het veld. Als deze Brobbey-beer op stoom komt kan niemand hem meer stoppen. Hoe donker het ook is in Amsterdam, bij Ajax hebben ze gelukkig altijd nog het grote lichtpunt Brian Brobbey. 1 doelpunt, 1 assist, maar ook 1 punt. Dat is het verhaal van Brobbey, hij onttrekt zich de laatste tijd aan de Ajax-malaise en mag zich stiekem misschien gaan opmaken voor een basisplaats op het EK. Dat zou heel bijzonder zijn voor een speler van een club die het zo slecht doet. Maar Brobbey is een bijzondere jongen, en dat hadden we bij het SN Team van de Week al heel lang geleden in de gaten. Vandaar dat we ook aan hem als een van de eersten een abonnement uitdeelden.

It’s all in the mix?

  • Ja, mooie afwisseling van abonnementhouders en nieuwe gezichten
  • Nee, beter alleen maar spelers van Feyenoord, PSV en Ajax
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:59
2+
Arsenal slaat grote slag in North London Derby
16:31
16+
Pavlidis baalt: “Ik was niet boos…”
16:28
10+
RKC verspeelt broodnodige zege op Utrecht
16:22
15+
Sparta doet goede zaken, Volendam op drempel KKD
16:00
24+
Dit zijn de opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard
15:45
316+
‘FC Barcelona wil shoppen bij Feyenoord’
15:34
51+
Xavi weerspreekt De Jong-nieuws: “Helemaal niets”
15:24
105+
Brands voorspelt megadeal Bakayoko: “Niet goedkoper”
15:12
129+
‘Streep door transfer naar Ajax’
15:00
1478+
‘Virgil van Dijk kan terugkeren in Eredivisie’
14:48
180+
Engeland niet overtuigd van Slot: “Ten Hag in vermomming”
14:26
8+
PEC stijgt naar middenmoot door zege op concurrent Heracles
14:12
20+
Effectief en zakelijk AZ ontdoet zich in subtopper van NEC
13:48
4+
Opstellingen RKC en Utrecht: ook hier degradatiekandidaat tegen subtopper
13:29
11+
De opstellingen van Sparta en Volendam: grote belangen voor beide clubs
13:09
756+
‘Recordbedrag voor Feyenoorder’
12:50
32+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
240+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
12:11
95+
Brands laat zich uit over transfertarget: “Een interessante speler”
12:00
614+
Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie