Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Nee, ik heb niet gefaald bij Ajax”

Foto: “Nee, ik heb niet gefaald bij Ajax”

Ajax krijgt dit weekend bezoek van Go Ahead Eagles. Dat betekent een clash met Enric Llansana, jeugdexponent van de Amsterdammers en tegenwoordig in dienst van de Deventenaren. Llansana speelde van 2012 tot 2021 bij de regerend titelhouder van Nederland.

“Dat ik op mijn 11e bij Ajax mocht komen, was fantastisch. Het is de grootste. Én mijn hele Nederlandse familie is voor Ajax. Nou ja, tot nu dan hè, haha. De club heeft de beste opleiding in Nederland, je speelt met heel goede voetballers. Zo zat ik in een team met Brian Brobbey, Jurriën Timber, Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch. Het is wel een harde school, elk jaar moeten jongens weg. Bij mij ging het altijd makkelijk, nooit twijfel of ik mocht blijven. Maar voor heel veel anderen gold dat niet”, vertelt Llansana in De Stentor.

Ondanks meer dan zestig wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie haalde hij nooit het eerste. “Nee, ik heb niet gefaald, zo zie ik dat niet. Het was – nóg – niet weggelegd voor mij. Nu was het moment voor een mooie stap. En dat ís Go Ahead Eagles. Mooi dat ik nu met de club naar de Arena ga. Zenuwachtig? Nee, ik ben niet gauw nerveus. Maar ik speelde er tien jaar, dus moet oppassen dat ik de bal niet naar iemand met het verkeerde shirt speel, haha.”

Barça

De 21-jarige middenvelder is overigens geboren in het Spaanse Tarragona. Zijn droomclub is helder. “Het was áltijd Barca. Ik ben van de tijd van Xavi, Iniesta, Messi; dan is de keuze makkelijk. Toen ik in Madrid woonde, waren alle vriendjes voor Real. Nee, gaf nooit conflicten, ik won toch altijd, haha. Messi is de allerbeste, van de spelers die ik zelf zag dan hè. Qua veldpositie spiegel ik mij aan Busquets. Of ik nog steeds droom daar ooit te spelen? Daar ben ik niet mee bezig. Eerst met Go Ahead succesvol zijn en in de Eredivisie blijven.”

TIP: Eindigt Ajax tegen Go Ahead Eagles in 4-0? Pak 7.5x je inzet bij Unibet!

Llansana was in potentie goed genoeg om Ajax 1 te halen

  • Eens
  • Oneens
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie