Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax wil andere trainer dan Farioli’

Foto: ‘Ajax wil andere trainer dan Farioli’

Ajax heeft nog geen akkoord bereikt met Francesco Farioli om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De Amsterdammers lijken nog altijd in te zetten op Manchester United-manager Erik ten Hag.

Erik ten Hag blijft topkandidaat bij Ajax

“De naam van Farioli blijft rondzingen, maar heel concreet is dat nog niet”, vertelde Willaert voorafgaand aan de laatste Eredivisie-speelronde namens ESPN. “We weten bijvoorbeeld dat de beoogd assistent Dave Vos twee weken geleden naar Londen is gevlogen om daar uitgebreid met Graham Potter te praten, wat toen de eerste kandidaat was.”

“Met Potter zijn ze er niet uitgekomen, met Farioli zou men ver zijn. Maar er is door Vos nog helemaal niet gesproken met Farioli”, vervolgt Willaert. “Nu is het moeilijk om naar Frankrijk te vliegen als hij daar nog traint, maar ook een video call of een telefoontje hebben niet plaatsgevonden. Alles wijst erop dat Ajax wel degelijk nog wacht op de échte droomkandidaat, en dat is Erik ten Hag.”

Veel transfers op komst

De nieuwe hoofdtrainer lijkt sowieso aan de slag te gaan met een gerenoveerde selectie. Jordan Henderson vertrekt mogelijk al na een half jaar. “En er is ook met het management van Steven Bergwijn gesproken. Hij zou voor een goede prijs ook weg mogen. Dan heb je de Kroaten, die sportief niet gebracht hebben wat ervan verwacht werd”, refereert de verslaggever aan Josip Sutalo, Borna Sosa en Jakov Medic. “Daarnaast zouden ze een beetje een eiland zijn in de selectie.”

“Het plan van Ajax is om al die Kroaten te verkopen, als er geld voor gekregen kan worden”, aldus de verslaggever van ESPN. “Ajax zoekt bijvoorbeeld naar een rechtsbuiten. Het is de bedoeling dat Steven Berghuis op tien gaat spelen. Maar de plannen vallen en staan met de nieuwe trainer. Zolang die er niet is, blijft het een beetje koffiedik kijken.”

Keert Ten Hag terug bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
3717+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie