Chelsea-flop maakt ommekeer: ‘Ineens publieksfavoriet’

Foto: Chelsea-flop maakt ommekeer: ‘Ineens publieksfavoriet’

Het was een logische aankoop voor Chelsea, want Marc Cucurella (25) was een van de smaakmakers bij een flitsend Brighton & Hove Albion. Toch was zijn komst niet zo rooskleurig als het allemaal leek, de Spaanse fullback had moeite met de speelstijl van The Blues en viel vooral tegen. Afgelopen maand klikte er iets, nu kunnen de fans geen genoeg van hem krijgen.

Van schlemiel naar held: Marc Cucurella heeft zijn slechte image weggepoetst

Van held naar schlemiel gaan duurt vaak niet lang, je kunt de pannen van het dak spelen maar als je één vitale fout maakt is het allemaal weg. Andersom lijkt vaak langer te duren, maar op Stamford Bridge lijkt dat niet het geval. Na een seizoen vol teleurstellingen, staat Marc Cucurella ineens te schitteren, tot groot genoegen van zijn achterban. Jacob Steinberg, Chelsea-watcher voor The Guardian, beschreef de plotse heldenrol voor de Spanjaard als volgt: “Hij kon ineens, na wat tactische aanpassingen van zijn trainer, belangrijk en aanvallend zijn. De fans beseffen dat hij voor het eerst sinds zijn komst in zijn kracht wordt gezet. Ze appreciëren dat hij er niet veel aan kon doen en genieten van wat hij laat zien.”

Het is een slecht seizoen voor Chelsea, zover is duidelijk. Ondenkbaar is het dat een club met zoveel sterren en zoveel geld moet vechten om überhaupt Europa in te mogen. In de laatste maand zijn ze van de tiende plek helemaal geklommen naar de zesde plaats, op doelsaldo kunnen ze zelfs nog Tottenham Hotspur inhalen – als zij verliezen. Een groot aandeel in deze wederopstanding heeft Cucurella dus, waarvan menig voetbalfan dacht: of exit, of wisselspeler. Geen van beide dus, maar publieksfavoriet.

Gaat Marc Cucurella eindelijk zijn waarde laten zien?

  • Ja, hij gaat deze lijn doortrekken
  • Nee, dit is maar tijdelijk
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie