Man United helpt Chelsea naar zesde plek in Premier League

Foto: Man United helpt Chelsea naar zesde plek in Premier League

Chelsea is Newcastle United voorbijgegaan op de ranglijst van de Premier League. The Blues wonnen de lastige uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion met 1-2. United hielp de Londenaren een handje door op Old Trafford met 3-1 te winnen van Newcastle.

Chelsea gaat naar zesde plek na overwinning tegen Brighton

Chelsea beleeft een teleurstellend seizoen, maar door een eindsprint kan het nog wel Europees voetbal halen. De laatste drie duels werden in winst omgezet. In Brighton wees de scheidsrechter naar de stip door een vermeende overtreding op Marc Cucurella, maar na ingrijpen van de VAR werd deze beslissing teruggedraaid. Mogelijk is de video-assistent vanaf volgend seizoen niet meer actief in Engeland. Na 34 minuten speelde Cucurella weer een belangrijke rol. Hij had een fijne voorzet op Cole Palmer, waarna het goudhaantje knap binnenkopte.

Halverwege de tweede helft leek Chelsea het duel in het slot te gooien, al kreeg de thuisclub ook de nodige kansen. Dit keer was het rechtsback Malo Gusto met de voorzet, die werd afgemaakt door invaller Christopher Nkunku. Een andere invaller, aanvoerder Reece James, kreeg in de slotfase nog rood. De verdediger trapte na, en weer kwam de beslissing na het raadplegen van de VAR. Brighton maakte via Danny Wellbeck nog de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat om er nog een resultaat uit te slepen.

Manchester United – Newcastle United

Newcastle moest winnen op Old Trafford om boven Chelsea te blijven. United aasde op revanche na twee nederlagen op rij. De gastheren kwamen na een half uur op voorsprong via het grote talent Kobie Mainoo. Na een rustigere eerste helft kwam het na de pauze pas los. De bezoekers trokken na de thee de stand snel gelijk via Antony Gordon. Amad Diallo was al belangrijk bij de 1-0 met de assist, en liet zich in de 57ste minuut pas echt gelden. Na een hoekschop nam hij de bal overtuigend op de pantoffel en bracht The Theatre of Dreams in extase: 2-1.

Er volgden veel wissels bij beide clubs. Onder meer Rasmus Højlund kwam binnen de lijnen, de Deense spits had slechts twee minuten nodig om te scoren. Bruno Fernandes bereikte de dure aankoop, die in de verre hoek raakschoot: 3-1. Normaal gesproken zou dit genoeg moeten zijn voor de zege, maar de United-fans hebben dit seizoen al veel moeten verduren. Lewis Hall maakte in blessuretijd nog op fraaie wijze de 3-2. Er volgden nog wat hachelijke momenten, tot opluchting van alles en ieder bij Man United bleef het daarbij.

Zo wipte Chelsea naar plek 6 en heeft het 3 punten meer dan Newcastle United en Manchester United. Laatstgenoemde club speelt door het slechte doelsaldo geen rol meer. The Blues nemen het in de laatste speelronde thuis op tegen Bournemouth, terwijl The Magpies afreizen naar Brentford. Plek 6 geeft recht op Europa League-voetbal volgend seizoen.

Chelsea de terechte nummer 6?

  • Ja, zeker wel
  • Toch niet
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie