FC Twente pakt Champions League-ticket na potje billenknijpen

Foto: FC Twente pakt Champions League-ticket na potje billenknijpen

FC Twente en AZ hebben er een spannende zondagmiddag van gemaakt. Twente nam het op tegen PEC Zwolle en kwam op een 1-0 voorsprong, maar na de 1-1 leek het er eventjes op dat de concurrent uit Alkmaar het ticket voor de Champions League-voorronde zou pakken. Zo ver kwam het gelukkig voor de Tukkers niet, want Ricky van Wolfswinkel benutte een strafschop. Op eigen kracht naar het miljardenbal!

Spanning en sensatie, maar Twente pakt ‘gewoon’ CL-ticket

FC Twente leek in de openingsfase van zijn duel met PEC wat last te hebben van stress, van de zenuwen, want er ging niet zo heel veel goed bij de Tukkers. Wel kregen ze (natuurlijk) de meeste kansen: Sem Steijn mocht aanleggen voor een vrije trap, maar die werd gekeerd door Jasper Schendelaar, en Van Wolfswinkel appelleerde voor een penalty, maar kreeg die niet van scheidsrechter Dennis Higler.

In de tweede helft kwam Twente dan eindelijk op voorsprong en het was Daan Rots (volgend seizoen spelend voor Feyenoord) die het deed, na een combinatie tussen Steijn en Naci Ünüvar. Na de verrassende 1-1 van Anselmo Mac Nulty sloeg de schrik de uitploeg echter om het hart, des te meer wegens de tussenstand bij de wedstrijd tussen AZ en Utrecht.

Bye bye, Van Polen

Die had echter een ommekeer in petto, al had FC Twente die helemaal niet nodig. Youri Regeer werd namelijk gevloerd in het zestienmetergebied, de Tukkers kregen dit keer wél een pingel en die werd benut door Van Wolfswinkel! Daarna was het duel gespeeld en ging alle aandacht uit naar Bram van Polen, die gewisseld werd waarbij een van zijn dochters het bord van de vierde man omhooghield. Trainer Johnny Jansen hield het niet droog.

Scoreverloop: 0-1 (59′) D. Rots, 1-1 (62′) A. Mac Nulty, 1-2 (79′) R. van Wolfswinkel

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie