Matteo Politano

Leeftijd: 30

Het laatste nieuws over Matteo Politano

Matteo Politano is een Italiaanse rechtsbuiten van beroep. De vleugelspeler is international van Italië en speelt sinds januari 2020 voor Napoli.

  • Politano speelt momenteel voor Napoli
  • In 2023 werd de aanvaller kampioen van Italië
  • Hij speelde eerder voor AS Roma (jeugd), Perugia, Pescara, Sassuolo en Internazionale
  • Politano debuteerde in 2018 als Italiaans international

Clubcarrière

Politano werd op 3 augustus 1993 geboren in de Italiaanse hoofdstad Rome. Hij trapte zijn voetbalcarrière af in de clubkleuren van Selva Candida, waar de aanvaller zich in de kijker speelde van AS Roma. Ondanks het doorlopen van de jeugdopleiding speelde hij er nooit in de A-selectie.

Met een omweg naar de top

In de zomer van 2012 werd Politano door AS Roma uitgeleend aan Perugia. De vleugelaanvaller maakte op 5 augustus zijn debuut in de met 0-3 gewonnen Coppa Italia-wedstrijd tegen SS Barletta Calcio. Met tien doelpunten in 35 officiële wedstrijden beleefde de Romein een alleraardigst seizoen bij de Serie C-club.

Politano werd medio 2013 definitief van de hand gedaan door AS Roma. Hij werd verkocht aan het gedegradeerde Pescara, waar hij in twee jaar tijd in totaal 81 officiële wedstrijden afwerkte (twaalf doelpunten en tien assists). De buitenspeler vertrok in de zomer van 2015 naar Serie A-club Sassuolo, waar hij zijn debuut maakte op het Europese podium. Ook hier werd Politano belangrijk met 24 doelpunten en veertien assists in 110 gespeelde wedstrijden.

Via Inter naar Napoli

In de zomer van 2018 maakte Politano de overstap naar Internazionale. Op 19 augustus maakte hij zijn debuut in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Sassuolo, maar een gelukkig huwelijk bleef uit. Dat had vooral te maken met het feit dat Luciano Spalletti een jaar na zijn komst werd vervangen door Antonio Conte. De nieuwe hoofdtrainer van Inter zag in Politano geen vaste basisspeler, waardoor hij vooral in de tweede helft van het seizoen 2019-2020 op de reservebank moest plaatsnemen.

(Pro Shots)

Na 63 officiële wedstrijden (zes doelpunten en zes assists) trok Politano in januari 2020 de deur achter zich dicht in Milaan. De aanvaller werd voor anderhalf jaar uitgeleend aan Napoli, waar hij in zijn eerste periode meteen de Coppa Italia veroverde door Juventus in de finale te verslaan. De Oude Dame werd na strafschoppen opzij gezet. Politano benutte de tweede poging namens Napoli.

In 2023 behaalde Politano het grootste succes uit zijn carrière. Met Napoli behaalde hij de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis sinds het tijdperk Diego Maradona. De aanvaller heeft inmiddels meer dan 150 wedstrijden voor de club achter zijn naam staan.


Interlandcarrière

Als voormalig jeugdinternational debuteerde Politano op 28 mei 2018 als A-international van Italië, dat Saudi-Arabië in een oefeninterland met 2-1 klopte. Na 76 minuten werd hij afgelost door Simone Verdi. Zijn eerste interlanddoelpunt maakte de aanvaller op 20 november van datzelfde jaar in de vriendschappelijke confrontatie met de Verenigde Staten (1-0 overwinning).

Politano produceerde een dubbelslag in de oefenwedstrijd tegen San Marino op 28 mei 2021. Dat bleek niet voldoende om deel te nemen aan het EK van die zomer, waar Italië de eindzege behaalde. Hij wacht daardoor nog op zijn eerste toernooideelname, aangezien de Italianen in 2022 ontbraken op het WK in Qatar.

Laatste update: 10 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie