Napoli doet goede zaken in Ajax-groep bij armetierig Rangers

Soccernews

Napoli heeft in de groep met Ajax de macht gegrepen. Na de ruime zege op Liverpool wist het ook met drie goals verschil van Rangers FC te winnen. Na een rumoerige fase in de tweede helft kwamen de Italianen op voorsprong, in de slotfase wisten ze uit te lopen.

Alles en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt, zal deze wedstrijd met bovengemiddelde interesse gevolgd hebben. Dat Liverpool-Ajax en Rangers-Napoli konden niet tegelijkertijd worden afgewerkt, had te maken met het overlijden van koningin Elizabeth. Glasgow kon het organisatorisch en ook qua politie-inzet dinsdagavond niet bolwerken, waardoor het duel op Ibrox naar woensdag werd verplaatst. De Italianen wilden de 4-1 overwinning op Liverpool een passend vervolg geven, terwijl de gastheren op eerherstel uitwaren na de pandoering in Amsterdam.

Een zeer energieke start in Schotland. Al in de eerste minuut kopte Alfredo Morelos rakelings naast. Niet veel later antwoordde Napoli met een knal van Piotr Zielinski, die de buitenkant van de paal raakte. Het spel golfde heen en weer. Giovanni Simeone was dichtbij de openingstreffer, net als James Tavernier en wederom Morelos aan de andere kant. De bal wilde er echter niet in. Zo gingen de ploegen doelpuntloos de rust in. Tien minuten in de tweede helft kwam het duel op z’n kop te staan.

Bizarre fase

Rangers-verdediger James Sands had net ervoor zijn eerste gele kaart gepakt en liet zich even later bij een Napoli-aanval werd niet onbetuigd. Zo kreeg hij zijn tweede prent en werd van het veld gestuurd. Zielinski zag zijn penalty gestopt worden door keeper Allan McGregor, waarna Matteo Politano die rebound inschoot. De VAR bepaalde dat de aanvaller te vroeg het strafschopgebied inliep. De strafschop moest opnieuw genomen en dit keer pakte McGregor de inzet opnieuw.

Zo was de goalie de grote held op Ibrox al moesten The Gers het wel zien te rooien met tien man. In de 68e minuut wees de veelbesproken scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz opnieuw naar de stip. Na een handsbal van Borna Barisic ging Politano achter de bal staan en hij brak wel de ban: 0-1. In de slotfase hapte de thuisploeg naar adem en zag het de score oplopen. Via Giacomo Raspadori en Tanguy Ndombélé werd het uiteindelijk weer een stevige uitslag: 0-3. Napoli knalt naar de koppositie in de groep met Ajax.

Scoreverloop: 0-1 (68′) M. Politano, 0-2 (85′) G. Raspadori, 0-3 (90+1′) T. Ndombélé