Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’

Foto: Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’

Fabio Cannavaro was heel erg graag de nieuwe trainer van Napoli geworden. Er gingen geruchten dat de Ballon d’Or-winnaar het van Rudi Garcia zou overnemen, maar dat ging niet door. In gesprek met Sportitalia heeft Cannavaro zich uitgelaten over het mislopen van de functie.

Cannavaro niet de nieuwe trainer van Napoli

Vlak voor het ontslag van Garcia werd de vijftigjarige Cannavaro op de tribune gezien naast voorzitter Aurelio De Laurentiis. Er werd gespeculeerd dat Cannavaro de taken van Garcia zou overnemen, maar de voormalige topverdediger beweert tot zijn spijt nooit te zijn benaderd. “Ik zou Napoli gratis gecoacht hebben. Het is de droom van alle trainers”, zegt de oud-verdediger tegen Sportitalia.

“Ik denk niet dat een gebrek aan ervaring de reden is dat ik niet op die lijst stond”, zegt Cannavaro, die als trainer van Benevento, Guangzhou Evergrande, Al-Nassr en als bondscoach van China werkzaam was. ” Veel mensen hebben geen respect voor de ervaring die ik in China heb opgedaan, maar ik ben een coach en ik wil werken. Ik ben twee jaar geleden teruggekeerd naar Italië en blijf studeren, want coachen is wat ik wil doen.”

Walter Mazzarri, de uiteindelijke opvolger van Garcia, heeft het nog geen drie maanden volgehouden als trainer van Napoli. Hij werd vervangen door Francesco Calzona, die ook de rol van bondscoach van Slowakije vervult.

Had Napoli voor Cannavaro moeten kiezen?

  • Ja, zeker.
  • Nee, hij is geen goede trainer.
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie