Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”

Foto: Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”

Juan Jesus kan geen begrip opbrengen voor het feit dat Francesco Acerbi niet gestraft is door de Italiaanse aanklager. De Inter-verdediger werd beticht van een racistische belediging jegens de Braziliaan van Napoli, maar werd vrijgesproken. Een aangeslagen Jesus spreekt zich nu op social media uit over de situatie.

Francesco Acerbi niet gestraft voor naar verluidt racistische opmerking richting Juan Jesus

Tijdens het Serie A-duel tussen Inter en Napoli (1-1) kregen Jesus en Acerbi het met elkaar aan de stok. De Italiaan bood direct zijn excuses aan, maar ontkende een dag later dat zijn belediging van racistische aard was. Jesus meldde vervolgens in een statement dat hij was uitgescholden voor ‘neger’.

De Italiaanse sportrechter stelde een onderzoek in, maar wegens gebrek aan bewijs werd Acerbi vrijgesproken. Dat valt niet in goede aarde bij Jesus. “Ik heb meerdere keren met grote teleurstelling de beslissing van de sportrechter gelezen, die vond dat er geen bewijs was van dat ik het slachtoffer ben geweest van een racistische belediging. Ik vind het moeilijk te begrijpen en voel me er erg verbitterd door”, steekt de Zuid-Amerikaan van wal via Instagram.

“Dat was mijn enige fout”

“Eerlijk gezegd ben ik ontsteld door zo’n ernstig incident, waarbij mijn enige fout was dat ik er als een heer mee ben omgegaan en besloot zo’n belangrijke wedstrijd niet te onderbreken”, vervolgde de aangeslagen Jesus. “Als gevolg van dit besluit stel ik voor dat iedereen die zich in een soortgelijke situatie als de mijne bevindt, op een heel andere manier zal handelen, om zichzelf te beschermen en de schande van racisme te beteugelen, waar we helaas moeite mee hebben om ons ervan te ontdoen.”

Jesus voelt zich niet beschermd en snapt niet dat Acerbi in eerste instantie zijn excuses aanbood, maar later ontkende dat zijn beledigingen racistisch waren. “Ik begrijp echt niet hoe ga weg neger, je bent maar een neger als beledigend, maar niet als discriminerend kan worden beschouwd”, besloot Jesus.

Schandalig dat Jesus niet in bescherming wordt genomen?

  • Ja, Acerbi had zwaar gestraft moeten worden
  • Nee, als er geen duidelijk bewijs is…
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie