Voorspelling: Internazionale kan kampioen worden in Milanese derby

Foto: Voorspelling: Internazionale kan kampioen worden in Milanese derby

Op maandagavond krijgt AC Milan bezoek van koploper Internazionale. De clubs staan voor een bijzondere ontmoeting in het kader van de Derby della Madonnina. Deze derby draait niet alleen om de drie punten, maar ook om de trotse vertegenwoordiging van de stad. De komende wedstrijd zal dit gevoel nog meer aanwakkeren, aangezien Internazionale de kans heeft om de Scudetto te veroveren tijdens dit duel.

San Siro

Serie A

22 april 2024

20:45

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 april 2024 13:32.

AC Milan: teaminfo en vorm

De derby belooft een cruciale wedstrijd te worden voor AC Milan. Een nederlaag houdt in dat aartsrivaal Internazionale het kampioenschap veiligstelt, wat erg pijnlijk zou zijn voor de Rossoneri. Aan de andere kant biedt deze confrontatie ook een uitgelezen kans voor Milan om het feest van Inter nog even uit te stellen. Een overwinning in de derby van Milaan heeft altijd al veel waarde gehad, maar deze keer is de inzet nog hoger.

Het team van Stefano Pioli zal zich volledig willen inzetten tijdens dit duel, aangezien de derby de enige resterende wedstrijd van belang is dit seizoen. AC Milan is maanden geleden al uitgeschakeld in de Italiaanse beker en maakt ondertussen ook geen kans meer op het kampioenschap. Tot slot werd de club afgelopen donderdag uit de Europa League geknikkerd door AS Roma.

In de eerste ontmoeting met AS Roma leed Milan al een 0-1 nederlaag en in Rome ging het niet veel beter. Na slechts 22 minuten stond AS Roma met 2-0 voor dankzij treffers van Gianluca Mancini en Paulo Dybala. Hoewel de rode kaart voor Zeki Çelik in de 31e minuut Milan een sprankje hoop gaf, slaagden de spelers van Pioli er niet in om terug te komen in de wedstrijd. Matteo Gabbia wist vlak voor tijd nog een doelpunt te maken, maar het was te laat voor AC Milan om de achterstand nog om te draaien.

Na de keuze van Pioli om tijdens de vorige competitiewedstrijd veel spelers rust te geven met het oog op de tweede ontmoeting met Roma, eindigde het duel tegen degradatiekandidaat Sassuolo in een gelijkspel. De laatste overwinning van AC Milan dateert van 6 april.

Meer dan 2,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale: teaminfo en vorm

De Nerazzurri beleven een uitstekend seizoen in de Serie A, met een comfortabele voorsprong van veertien punten op aartsrivaal AC Milan. Een overwinning zou Internazionale verzekeren van het kampioenschap. Onder leiding van Simone Inzaghi heeft Inter de Italiaanse competitie nog niet gewonnen. De laatste Scudetto dateert van het seizoen 2020/2021, toen Antonio Conte nog aan het roer stond.

In dat seizoen kon niemand Internazionale bedreigen en dit seizoen lijkt hetzelfde te gelden. Toch is er ook tegenslag geweest voor Inter. Zo werd de club door Bologna uitgeschakeld in de beker. Daarnaast ging het mis in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid.

Thuis won Internazionale met 1-0 van Atlético, maar in Madrid werd die voorsprong ongedaan gemaakt. De wedstrijd eindigde in een penaltyreeks, en deze strafschoppen werden uiteindelijk beter benut door de Spanjaarden.

Het laatste competitieduel van Inter eindigde in een gelijkspel tegen Cagliari. Gedurende dit seizoen heeft de ploeg slechts één nederlaag geleden in de Serie A, tegen Sassuolo met 1-2. Verder werden er vijf gelijke spelen behaald en 26 overwinningen geboekt.

Rust/Eindresultaat: Gelijkspel/Internazionale

Vorige ontmoetingen

Aan het begin van dit seizoen leed AC Milan een pijnlijke nederlaag in de derby tegen Internazionale, waarbij het team van Inzaghi met 5-1 zegevierde. De laatste vijf ontmoetingen tussen beide clubs, in diverse competities, werden allemaal gewonnen door Inter. De laatste keer dat AC Milan wist te winnen in de Derby della Madonna was in 2022.

Wedtip AC Milan – Internazionale

Voor Internazionale kan het nauwelijks beter worden dan het winnen van de titel tegen de aartsrivaal. Het team van Inzaghi gaat dan ook als favoriet de confrontatie in. AC Milan heeft afgelopen donderdag nog gespeeld, wat kan resulteren in minder uitgeruste spelers in vergelijking met Inter. Dit alles maakt wedden op ‘Internazionale wint’ interessant, met een quotering van 1.98 bij Unibet.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
0+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:09
34+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
97+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
30+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
3+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
99+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
20+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
59+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
59+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
15:30
264+
Van der Gijp doet onthulling over Gullit én Frenkie de Jong
15:15
47+
‘FC Twente heeft Boschker-opvolger in beeld’
15:00
53+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
14:44
331+
Derksen gefileerd: “Hoe dom kun je zijn?”
14:29
223+
‘Potter voornaamste Ajax-kandidaat’: “Maar…”
14:14
382+
Vitesse deelt paar uur na start gigantische tussenstand van crowdfundingsactie
13:58
635+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
13:43
202+
Been doet boekje open over ‘aanstaande PSV-transfer’
13:28
1326+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:13
109+
Feyenoord zwaait opvolger Hulshoff uit: “Wensen hem veel succes”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie