Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”

Foto: Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”

Giovanni van Bronckhorst juicht het toe als Dave Vos volgend seizoen een prominente rol krijgt in de technische staf van Ajax 1. De voormalig Feyenoord-trainer werkte bij Rangers FC samen met de Noord-Hollander, en dat beviel hem uitstekend.

Giovanni van Bronckhorst werkte goed samen met Ajax-trainer Dave Vos

De Telegraaf meldde dat Vos in de nieuwe technische staf van Ajax een belangrijke rol gaat krijgen, terwijl hij in de toekomst nog hoofdtrainer hoopt te worden in de Johan Cruijff Arena. Van Bronckhorst is in ieder geval te spreken over zijn collega. Met Rangers veroverden ze de Schotse beker en speelden de Europa League-finale, die na penalty’s verloren ging tegen Eintracht Frankfurt.

In Glasgow verzorgde Vos onder meer de analyses van de tegenstanders. “Hij heeft de Europa League-tegenstanders echt uitgepluisd en alles tot in details uitgewerkt. De ervaring bij Rangers in de Europa League en Champions League heeft hem geholpen in zijn ontwikkeling”, aldus Van Bronckhorst in gesprek met ESPN. Het bleek dat Vos een man van de details is. “Zo heb ik een keer anderhalf uur met hem gediscussieerd over wanneer Scott Arfield naar binnen moest komen en welke passlijnen hij moest dichthouden”, glimlachte het Feyenoord-icoon.

Heel betrokken

“Hij is heel betrokken bij alles en was een goede ondersteuning voor mij. Hij is een leuke jongen om mee te werken en dat is hij ook naar spelers toe. Zijn manier van trainen is erg goed. Je moet spelers beter maken. Dat zag je bij hem terug. Assistenten moeten mij ook uitdagen in tactiek en oplossingen. Het was een heel fijne samenwerking”, klonk Gio enthousiast.

Van Bronckhorst vindt dat Vos wel de ruimte moet krijgen om zich te etaleren. “Dan komt hij in zijn kracht. Hij moet een trainer hebben die met hem stoeit en van daaruit tot een goed plan komt. Hij moet de lat steeds verleggen. Hij is ook iemand die dat steeds kan. Waar zijn plafond ligt, bepaalt hij uiteindelijk zelf.”

Zie jij het zitten in de coach Dave Vos?

  • Ja, goede trainer
  • Lastig te zeggen…
515+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie