Giroud loopt heldenrol mis door fraaie Napoli-goals

Napoli en AC Milan hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. In het Stadio Diego Armando Maradona wist de titelverdediger een 0-2 achterstand ongedaan te maken: 2-2.

Titelverdediger knokt zich terug tot 2-2

Het leek de avond van Olivier Giroud te worden. De Franse spits van AC Milan opende na 22 minuten de score en slaagde er amper tien minuten later zelfs al in om de marge te verdubbelen. Tijjani Reijnders had de wedstrijd definitief in Milanees voordeel kunnen beslissen, maar de Oranje-international mikte net te hoog.

AC Milan ging met deze comfortabele voorsprong de rust in, maar slaagde er niet in om deze marge intact te houden. Op fraaie wijze krulde Matteo Politano de 1-2 binnen achter doelman Mike Maignan, die in de 63ste minuut ook de gelijkmaker moest slikken. Ditmaal haalde Giacomo Raspadori de trekker over vanuit een vrije trap.

Napoli moest in de slotfase nog wel verder met tien man. Natan kreeg zijn tweede gele kaart.

Inter verslaat Roma

Eerder op de avond stonden Internazionale en AS Roma al tegenover elkaar in de Italiaanse Serie A. Marcus Thuram besliste het duel in Milanees voordeel: 1-0. Denzel Dumfries begon in de basis en werd afgelost door landgenoot Stefan de Vrij, waar Davy Klaassen op de bank bleef.

Komt de Serie A-kampioen dit seizoen uit Milaan?