Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8

Foto: Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8

Sc Heerenveen gaat de boel omgooien na het echec tegen PSV vorige week (0-8). Vrijdagavond zal niet alleen doelman Mickey van der Hart plaats gaan maken voor Andries Noppert. Trainer Kees van Wonderen ontbrak donderdag zelf vanwege ziekte.

Naast Andries Noppert zullen er meer reserves in komen bij sc Heerenveen tegen Almere City FC

Door de afwezigheid van Van Wonderen was assistent-trainer Paul Simonis aanwezig op de persconferentie. Hij ging ten eerste in op de keeperswissel. “Laten we even vooropstellen dat het niets met het verlies van afgelopen donderdag te maken heeft, dat was gewoon een collectief falen. We denken dat dit een goed moment is om Andries onder de lat te zetten, omdat hij het goed heeft gedaan op de trainingen”, aldus Simonis.

Maar tegen Almere City blijft het zeker niet bij die ene wissel. “Natuurlijk heeft iedereen het over deze wissel, daar is al veel om te doen geweest. Maar er zijn meerdere spelers die na donderdag niet gaan spelen”, kondigde hij op de clubsite aan.

Play-offs

De Friezen zetten daarmee in op een schokeffect om een kans te maken op play-offs voor Europees voetbal. Sparta Rotterdam heeft een grote voorsprong, maar nog wel een lastig programma en speelt ook nog tegen Heerenveen. “Als wij zelf de komende twee wedstrijden winnen, kan dat laatste duel nog ergens om gaan. We spelen echt ergens voor, dat is leuk. We gaan er vol voor.”

Heerenveen moet eerst zelf een goed resultaat moeten boeken in Almere, volgens Simonins wordt dat nog lastig genoeg.Ajax, AZ en Utrecht konden daar bijvoorbeeld niet winnen. Alle credits naar Almere. Ik vind het echt knap wat zij hebben gedaan met minimale middelen.” Het is nog niet duidelijk of Van Wonderen fit genoeg is om vrijdagavond langs de lijn te staan.

Gaat dit schokeffect iets opleveren?

  • Ja, dit heeft de ploeg nodig
  • Zeker niet
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie