Voorbeschouwing: blijft Bayer Leverkusen ook op bezoek bij AS Roma ongeslagen dit seizoen?

Foto: Voorbeschouwing: blijft Bayer Leverkusen ook op bezoek bij AS Roma ongeslagen dit seizoen?

De beslissingen gaan vallen, zowel nationaal als internationaal. In de Europa League is dit niet anders. De kersverse landskampioen van Duitsland mag op reis naar de Italiaanse hoofdstad. De inzet: een goede uitgangspositie richting een ticket voor de finale van dit toernooi. We blikken in deze voorbeschouwing met de laatste informatie en wedtips vooruit op AS Roma Bayer Leverkusen.

Stadio Olimpico, Rome

Europa League Final Stage

2 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 mei 2024 21:23.

AS Roma: teaminfo en vorm

Op internationaal niveau een nationale tegenstander verslaan geeft altijd een extra gevoel van trots. Dit zal voor AS Roma niet anders zijn geweest nadat AC Milan in de kwartfinales van de Europa League werd uitgeschakeld. Uit werd met 0-1 gewonnen en thuis lukte het opnieuw de wedstrijd naar zich toe te trekken, ondanks dat Roma door een rode kaart een tijd met een man minder op het veld stond. In de finale is het met Atalanta Bergamo mogelijk om weer tegen een Italiaanse club te staan.

Sinds Daniele De Rossi het stokje in Stadio Olimpico overnam van de ontslagen José Mourinho is het spel van AS Roma een stuk positiever. Maar het is ook in de resultaten terug te zien. Waar de Portugees gemiddeld 1,61 punt per wedstrijd pakte, is dit getal onder clublegende De Rossi toegenomen tot 2,15. Niet zo gek dus ook dat de Italiaan twee weken geleden te horen kreeg dat hij zich ook na afloop van dit seizoen nog steeds hoofdtrainer van zijn favoriete club mag blijven noemen.

Het winnen van de Europa League is een mogelijke route naar een ticket voor de Champions League van volgend seizoen. Dat zou ook kunnen door vijfde te worden, wat voor Italië waarschijnlijk genoeg is. AS Roma staat momenteel op die plek. Na het 2-2-gelijkspel tegen Napoli is de voorsprong op Atalanta – dat in de andere halve finale van de Europa League speelt tegen Marseille – echter maar twee punten, waar die club ook nog een duel tegoed heeft. Roma moet dus nog vol aan de bak in de laatste weken van dit seizoen om op een van de twee manieren de Champions League te halen.

Door zijn rode kaart tegen Milan is Zeki Çelik nu niet beschikbaar, waardoor de keuze aan de rechterkant nu op Rick Karsdorp kan vallen. Bryan Cristante is dan weer terug van een Europese schorsing, waar Diego Llorente en Leandro Paredes tegen Napoli ook nog geschorst waren. Cristante en Paredes lijken ook te mogen uitkijken naar een basisplaats. Romelu Lukaku scoorde al zeven keer in de Europa League dit seizoen en hoopt tijdig fit te zijn voor een plekje in de basisopstelling.

Paulo Dybala schiet meer dan 0,5 keer op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayer Leverkusen: teaminfo en vorm

Het is dan eindelijk gelukt voor Bayer Leverkusen. De oude bijnaam Neverkusen kan bij het grofvuil, want onder leiding van coach Xabi Alonso is de landstitel binnengehaald. Voor het eerst in de geschiedenis van de club mag men zich de beste van Duitsland noemen, maar hier hoeft dit sprookjesseizoen nog absoluut niet ten einde te komen. Want er staan nog twee doelen met rood omcirkeld: het winnen van de DFB-Pokal en het binnenhalen van de Europa League dit seizoen. Nog vier belangrijke duels dus.

En goede resultaten in die duels kunnen er ook voor zorgen dat dit nog meer een uniek seizoen wordt dan het al is. Want Leverkusen heeft het tot nu toe geflikt om nog ongeslagen te blijven. Het gaat in totaal om 46 officiële wedstrijden dit seizoen, verdeeld over de drie competities waaraan de club deelneemt. Al ging het niet per se van een leien dakje. Zo kwamen de Duitsers tegen FK Qarabağ in de Europa League twee keer terug van een achterstand en ook in de kwartfinale tegen West Ham United was een late goal nodig.

Dit toont ook direct de absolute kracht aan van de ploeg van Alonso. Want ook afgelopen weekend in de Bundesliga leek de tegenstander te vroeg te juichen. VfB Stuttgart kwam mooi met 0-2 voor, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd was het Robert Andrich die voor de 2-2 zorgde. Andermaal een deceptie voor de tegenstander van Leverkusen. Die ploeg speelde inmiddels drie keer op rij gelijk en in alle drie de wedstrijden werd een nederlaag afgewend door een late gelijkmaker.

Geen enkele speler creëerde dit seizoen in de Europa League meer kansen uit open spel dan Florian Wirtz, dus ook nu zal de ploeg voor een groot gedeelte om de jonge spelmaker heen gebouwd worden. In zijn rug keert Granit Xhaka terug van een schorsing, wat ten koste kan gaan van Robert Andrich of Exequiel Palacios. Voorin kan Alonso kiezen tussen Patrik Schick en Victor Boniface, allebei al goed voor vijf doelpunten in de Europa League dit seizoen.

Gelijkspel

Vorige ontmoetingen

Vorig seizoen stonden deze twee ploegen ook al tegenover elkaar in de Europa League. En net als nu was dat destijds ook in de halve finales. De heenwedstrijd was eveneens in Rome, waar Edoardo Bove de grote man werd. Door een doelpunt van de middenvelder won AS Roma het eerste duel met 1-0. Tijdens de return domineerde Leverkusen, maar door een defensief sterk Roma werd dit niet omgezet in doelpunten. Het 0-0-gelijkspel betekende een finaleticket voor de Romeinen.

Wedtip AS Roma Bayer Leverkusen

AS Roma won dit seizoen in de Europa League pas twee keer buiten eigen huis, dus het weet dat het in dit thuisduel aan de bak moet. Leverkusen heeft laten zien dat het zeker niet ongenaakbaar is, maar de kans lijkt klein dat de Duitsers zich nu gewonnen gaan laten geven. Hoe dan ook mag je rekenen op twee ploegen die makkelijk scoren. Je kunt bij Unibet inzetten op ‘beide teams scoren‘, tegen een odd van 1.79.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
27+
Ajax-pechvogel: ‘Na de zomerstop nog meer laten zien wat ik kan’
23:17
68+
‘Feyenoord plaatst bod op mogelijke zomerversterking’
22:50
234+
‘PSV belemmert PSG-verkoop Xavi Simons’
22:30
162+
Twee Twente-spelers dag voor beslissend duel op festival gespot: ‘Dit kan niet’
22:10
67+
‘Arne Slot versloeg deze twee Liverpool-kandidaten’
21:55
32+
NAC en Emmen houden het spannend na kletsnatte play-offwedstrijd
21:30
98+
Fabrizio Romano deelt update over Xavi Simons
21:15
117+
‘Wilfred Genee moet zomer in onzekerheid doorbrengen’
20:50
46+
Chelsea breekt met Pochettino en moet op zoek naar nieuwe trainer
20:30
292+
‘Vitesse-bom: personeel hoort slecht nieuws’
20:15
265+
Perez na complimenten voor geflopte Ajacied: ‘Fuck off’
19:50
26+
De Roon optimistisch over EK-kansen na blessure
19:30
155+
Feyenoord-captain Trauner hoort EK-nieuws
19:15
93+
Lieke Martens (31) kondigt afscheid bij Oranje aan
18:49
395+
‘Ajax gaat met 10 milljoen op zoek naar ‘nieuwe Antony”
18:29
216+
‘Feyenoord wil zakendoen met AC Milan’
18:10
148+
‘Twente ziet in Eredivisie meerdere potentiële aanwinsten’
17:50
229+
Dit zijn de oefenpartners van Feyenoord in de voorbereiding
17:31
164+
Southgate legt uit waarom hij Henderson niet meeneemt naar EK
17:11
233+
Ajax-huurling gaat voor kans in Amsterdam: “Mezelf laten zien aan nieuwe trainer”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie