Preview: Marseille krijgt bezoek van Nederlands getint Atalanta in Europa League

Foto: Preview: Marseille krijgt bezoek van Nederlands getint Atalanta in Europa League

De laatste fase van de Europa League is aangebroken. Op donderdagavond krijgt Olympique de Marseille bezoek uit Italië voor de eerste halve finale van het Europese toernooi. Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo hoopt in Frankrijk een solide startpositie te verwerven voor de terugwedstrijd in eigen huis. Meer informatie over deze wedstrijd en wedtips zijn hier te vinden.

Stade Orange Velodrome

Europa League Final Stage

2 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 mei 2024 22:09.

Olympique Marseille: teaminfo en vorm

Er waren weinig voetbalvolgers die hadden verwacht dat Olympique de Marseille zo ver zou komen in de Europa League. In de groepsfase was de club nog een van de tegenstanders van Ajax. Achter Brighton & Hove Albion en voor de Amsterdammers en AEK Athene eindigde het team van trainer Jean-Louis Gasset op de tweede plaats.

Tijdens de wedstrijden tegen Ajax stond er nog een andere coach aan het roer bij de Fransen. Gennaro Gattuso leidde de groep kort, maar vertrok in februari weer bij Marseille.

De ervaren Gasset nam het stokje over en onder zijn leiding klom de club van de negende naar de zevende plaats in de Ligue 1. Maar nog belangrijker is de prestatie van Marseille in de Europa League. In de tussenronde werd Shakhtar Donetsk verslagen, gevolgd door het uitschakelen van Villarreal.

Benfica leek het eindstation te worden voor Marseille, maar verrassend genoeg werden ook de Portugezen overwonnen, zij het na een strafschoppenserie. Afgelopen week werd Lens met 2-1 verslagen, waarbij Pierre-Emerick Aubameyang met een doelpunt en een assist van waarde was. Ondanks zijn leeftijd (34) blijft hij van grote betekenis, met 14 treffers en 8 assists in de Ligue 1.

Pierre-Emerick Aubameyang scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atalanta Bergamo: teaminfo en vorm

Met Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer heeft Atalanta drie Nederlandse spelers in de gelederen. Vooral Koopmeiners en De Roon laten dit seizoen weer uitstekende prestaties zien. Koopmeiners, de voormalig AZ-aanvoerder, heeft al 11 doelpunten en 4 assists op zijn naam staan in de Serie A.

Mede dankzij de bijdrage van de Nederlandse spelers staat Atalanta onder leiding van Gian Piero Gasperini momenteel op de zesde plaats in Italië. De achterstand op Bologna, de nummer vier, bedraagt zes punten, wat nog steeds overbrugbaar is. Een vierde plaats zou Atalanta verzekeren van deelname aan de Champions League voor de komende jaargang. Atalanta staat bovendien slechts twee punten achter nummer vijf Roma, dat in de andere halve finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen speelt. Die vijfde plek is waarschijnlijk ook genoeg voor een CL-ticket. Belangrijk detail hierbij is dat Atalanta een wedstrijd tegoed heeft op beide ploegen voor zich.

In de Europa League werd Sporting Lissabon verslagen in de achtste finale, en verrassend genoeg werd ook Liverpool over twee wedstrijden opzij gezet in de halve finale. Op Anfield won Atalanta met 0-3 en deze achterstand kon Liverpool in Italië niet meer goedmaken.

Afgelopen week bereikte het team van Gasperini ook nog eens de finale van de Coppa Italia door Fiorentina met 4-1 te verslaan. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Marseille was de club te sterk voor Empoli (2-0). De vorm van Atalanta lijkt uitstekend te zijn.

Totaal aantal schoten op doel: Meer dan 8,5

Wedtip Marseille – Atalanta

De thuisploeg blijft keer op keer verrassen in de Europa League. Met Atalanta als tegenstander worden de Fransen thuis als favorieten gezien door de bookmakers. De Italiaanse club heeft de afgelopen weken echter goed spel laten zien en heeft voor ons daarom de voorkeur. Wedden op ‘Atalanta wint’ heeft een quotering van 2.90 bij Unibet.

Atalanta wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
37+
Ajax-pechvogel: ‘Na de zomerstop nog meer laten zien wat ik kan’
23:17
82+
‘Feyenoord plaatst bod op mogelijke zomerversterking’
22:50
263+
‘PSV belemmert PSG-verkoop Xavi Simons’
22:30
175+
Twee Twente-spelers dag voor beslissend duel op festival gespot: ‘Dit kan niet’
22:10
79+
‘Arne Slot versloeg deze twee Liverpool-kandidaten’
21:55
33+
NAC en Emmen houden het spannend na kletsnatte play-offwedstrijd
21:30
104+
Fabrizio Romano deelt update over Xavi Simons
21:15
126+
‘Wilfred Genee moet zomer in onzekerheid doorbrengen’
20:50
46+
Chelsea breekt met Pochettino en moet op zoek naar nieuwe trainer
20:30
298+
‘Vitesse-bom: personeel hoort slecht nieuws’
20:15
276+
Perez na complimenten voor geflopte Ajacied: ‘Fuck off’
19:50
26+
De Roon optimistisch over EK-kansen na blessure
19:30
158+
Feyenoord-captain Trauner hoort EK-nieuws
19:15
94+
Lieke Martens (31) kondigt afscheid bij Oranje aan
18:49
401+
‘Ajax gaat met 10 milljoen op zoek naar ‘nieuwe Antony”
18:29
219+
‘Feyenoord wil zakendoen met AC Milan’
18:10
152+
‘Twente ziet in Eredivisie meerdere potentiële aanwinsten’
17:50
232+
Dit zijn de oefenpartners van Feyenoord in de voorbereiding
17:31
166+
Southgate legt uit waarom hij Henderson niet meeneemt naar EK
17:11
239+
Ajax-huurling gaat voor kans in Amsterdam: “Mezelf laten zien aan nieuwe trainer”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie