City verslaat Newcastle, weer averij voor PSG

Foto: City verslaat Newcastle, weer averij voor PSG

Manchester City is nog foutloos in de Engelse Premier League. De sterrenformatie van Pep Guardiola rekende in de tweede speelronde af met Newcastle United (1-0), de nummer vier van vorig seizoen.

Álvarez maakt het verschil voor Engelse kampioen

Nathan Aké begon in het Etihad Stadium op de reservebank bij Manchester City. Bij tegenstander Newcastle United was er wel een basisplaats voor Sven Botman. Laatstgenoemde moest meteen aan de bak, aangezien de City-sterren vanaf het begin de duimschroeven aandraaiden. De centrale verdediger was met een aantal ingrepen van grote waarde voor The Magpies.

Na iets meer dan een half uur spelen viel dan toch het verdiende doelpunt voor Manchester City. De Newcastle-defensie werd verrast door een pass op Phil Foden, die de bal in één keer doorspeelde naar Julian Álvarez. De Argentijnse aanvaller bedacht zich geen moment en liet doelman Nick Pope kansloos met een snoeihard schot in de verre hoek.

Ook met de voorsprong op zak bleef Manchester City op jacht naar doelpunten. De thuisclub probeerde vanzelfsprekend vooral Erling Braut Haaland in stelling te brengen en dat slaagde ook meermaals, maar het vizier van de Noorse spits stond nog niet scherp afgesteld. Newcastle United bleef daardoor lang in de wedstrijd, al bleef de marge in het voordeel van de regerend landskampioen.

Ligue 1: Aboukhlal doet PSG pijn

In tegenstelling tot Manchester City kent de huidige landskampioen van Frankrijk een valse start. Een week na het 0-0 gelijkspel tegen FC Lorient lukte het Paris Saint-Germain evenmin om Toulouse op de knieën te krijgen: 1-1.

Kylian Mbappé ontbrak vanwege contractperikelen in de eerste competitiewedstrijd, maar maakte in speelronde twee zijn rentree als invaller. De aanvaller bewees meteen zijn meerwaarde door de Parijzenaars vanaf elf meter naar een voorsprong te schieten. Hij leek matchwinner te worden, maar vlak voor tijd maakte Zakaria Aboukhlal de gelijkmaker door op identieke wijze toe te slaan.

Serie A: Inter en Napoli maken geen fout

In de Italiaanse Serie A is Napoli begonnen met een 1-3 overwinning op Frosinone. Oud-Spartaan Abdou Harroui schoot de thuisclub nog wel aan de leiding, maar de hoofdrol kwam weer eens op naam van Victor Osimhen. Na de gelijkmaker van Matteo Politano maakte de spits van Napoli hoogstpersoonlijk het verschil met twee doelpunten.

Inter rekende daarentegen af met AC Monza: 2-0. Lautaro Martínez nam beide treffers voor zijn rekening en deed dat bij de 1-0 op aangeven van Oranje-international Denzel Dumfries.

Gaat City ook dit seizoen de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie