Julián Álvarez

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Julian Álvarez

Julian Álvarez is een Argentijnse aanvaller van beroep. In de zomer van 2022 maakte de Zuid-Amerikaan de overstap van River Plate naar Manchester City.

  • Álvarez speelt momenteel voor Manchester City
  • In 2023 won de aanvaller de treble met de Engelse topclub
  • Hij brak in eigen land door bij River Plate
  • Álvarez debuteerde in 2021 voor de Argentijnse ploeg
  • In 2022 werd hij wereldkampioen

Clubcarrière

Álvarez werd op 31 januari 2000 geboren in Río Segundo, gelegen in de Argentijnse provincie Córdoba. Zijn voetbalcarrière werd afgetrapt bij Atlético Calchín. Zijn potentieel werd al snel ontdekt. Álvarez werd op jonge leeftijd uitgenodigd voor proefperiodes bij Boca Juniors en Real Madrid, maar in 2016 besloot hij zijn loopbaan voort te zetten bij een andere voetbalgrootmacht uit Zuid-Amerika: River Plate.

Doorbraak bij River Plate

Álvarez werd tijdens het seizoen 2018-2019 door trainer Marcelo Gallardo aan de selectie toegevoegd van River Plate. De aanvaller maakte op 27 oktober 2018 zijn competitiedebuut in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Aldosivi, waarna hij een week later zelfs zijn basisdebuut maakte in het verloren duel met Estudiantes (0-1). La Araña won in december 2018 zijn eerste hoofdprijs als profvoetballer: uitgerekend ten koste van aartsrivaal Boca Juniors werd de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League, gewonnen. Álvarez viel tijdens de verlenging in.

Álvarez werd gaandeweg de jaren steeds belangrijker voor River Plate. Tot de zomer van 2022 kwam de Argentijnse aanvaller in 122 officiële wedstrijden in actie, met 54 goals en 31 assists als rendement. Zijn meest trefzekere optreden voor River Plate dateert van 26 mei 2022: in de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Alianza Lima (8-1 overwinning) produceerde Álvarez maar liefst zes doelpunten. Een nieuwe eindzege zat er niet in voor de smaakmaker, die in 2021 wel de landstitel veroverde met River.

Manchester City

Op 31 januari 2022 tekende Álvarez een contract tot de zomer van 2027 bij Manchester City, dat circa zeventien miljoen euro neertelde voor diens handtekening. Wel maakte hij het seizoen af bij River Plate. Álvarez debuteerde op 30 juli 2022 namens The Citizens in de Community Shield-wedstrijd tegen Liverpool. De Argentijn scoorde meteen in zijn eerste wedstrijd als City-speler, maar kon een 3-1 nederlaag niet voorkomen.

(Pro Shots)

In de vijfde speelronde maakte Álvarez zijn eerste doelpunten in de Premier League. In de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest produceerde de aanvaller van Manchester City twee goals. Álvarez sloot het seizoen af met zeventien doelpunten in 49 officiële wedstrijden en had daarmee een aandeel op het veroveren van de treble: de landstitel, de FA Cup en de Champions League.

Álvarez won in 2023 ook de Europese Supercup en de wereldbeker. In de WK-finale tegen Fluminense (4-0) scoorde hij tweemaal.


Interlandcarrière

Álvarez speelde voor een aantal vertegenwoordigende elftallen van Argentinië. Zijn debuut voor de nationale ploeg maakte de aanvaller op 4 juni 2021 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-1). Álvarez maakte een goede indruk en werd nog dezelfde zomer toegevoegd aan de selectie voor de Copa América. Spelen deed hij alleen in de groepswedstrijd tegen Bolivia (4-1 zege), maar won wel meteen zijn eerste prijs als A-international. Als bankzitter zag hij Argentinië de finale winnen van Brazilië (1-0).

Na de Copa América bleef Álvarez deel uitmaken van de selectie. In 2022 won hij ook zijn tweede en derde prijs als international van Argentinië. Na EK-winnaar Italië eenvoudig te hebben verslagen in de Finalissima werd ook het WK een prooi voor de Argentijnen, mede dankzij een dubbelslag van Álvarez in de halve finale tegen Kroatië (3-0). In de na strafschoppen gewonnen WK-finale tegen Frankrijk stond de aanvaller 103 minuten op het veld.

Laatste update: 23 december 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie