Lazio steelt zege bij Celtic, ook nipte uitoverwinningen Man City en Barça

Lazio heeft in extremis gewonnen op bezoek bij Celtic. Tegen de verhouding in pakten de Italianen drie punten in de groep met Feyenoord. Ook Manchester City en FC Barcelona boekten overwinningen op verplaatsing.

Celtic – Lazio

In deze groep won Atlético Madrid eerder op de avond onverdiend van Feyenoord. Zowel Celtic als Lazio wist niet te winnen in de eerste wedstrijd, wat extra druk gaf. Gesteund door de thuisfans werd de Schotse ploeg naar voren gestuwd. Het resulteerde in de 1-0 na twaalf minuten. Na een goede combinatie werd de Japanse spits Kyogo Furuhashi vrijgespeeld, die rustig door de benen van de doelman raakschoot. Het antwoord van de Romeinen kwam een ruim kwartier later. Na een gevaarlijke corner bracht Alessio Romagnoli voor, waarna Matías Vecino het laatste tikje gaf met zijn hoofd: 1-1.

In de slotfase dacht Celtic alsnog met de zege aan de haal te gaan. Luis Palma mikte raak, maar stond daarbij buitenspel. Zo leek het in een remise te eindigen, maar de sluwe Italianen sloegen diep in blessuretijd nog tegen de verhouding in toe. Tegendraads knikte de ervaren Pedro raak: 1-2. Wat een gestolen overwinning, waardoor Lazio op vier punten komt en Feyenoord voorbijgaat. Het arme Celtic blijft puntloos.

RB Leipzig – Manchester City

Xavi Simond verheugde zich ongetwijfeld op het affiche tegen de Engelse grootmacht. Hij mocht dan ook aan de aftrap verschijnen, terwijl Nathan Aké bij City op de bank begon. De bezoekers waren meteen de bovenliggende partij en braken de ban na 25 minuten. Rico Lewis kreeg aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal en legde terug op Phil Foden, die met scherp schoot: 0-1. Al snel in de tweede helft kwam Leipzig er gevaarlijk uit. Yussuf Poulsen gaf perfect mee op de snelle Loïs Openda, die via de binnenkant van de paal binnen werkte. Een moment moment voor de Belgische oud-speler van Vitesse.

Pep Guardiola bracht later in de tweede helft Aké in, net als het aanvallende duo Julian Álvarez en Jérémy Doku. Laatstgenoemde speelde de Argentijn in, die met een prachtige krul in de verre bovenhoek na slechts vijf minuten al op fraaie wijze zijn stempel drukte: 1-2. In de blessuretijd vond de tandem elkaar weer bij een vlijmscherpe counter. Dit keer stelde Álvarez in staat Doku te scoren. Zo staat City na twee duels op de maximale zes punten, terwijl Leipzig hoopte op tenminste een gelijkspel.

FC Porto -FC Barcelona

Barça mistte nog altijd Frenkie de Jong, terwijl voormalig Benfica-speler João Félux niet al te vriendelijk werd begroet door de Porto-aanhang. De thuisploeg was al snel gevaarlijk, maar kon Marc-André ter Stegen niet passeren. Barcelona had vele gele kaarten nodig om de Portugezen af te stoppen. Na ruim een half uur moest Robert Lewandowski ook nog geblesseerd het veld verlaten voor Ferran Torres. Op slag van rust brak de Spaanse aanvaller de ban onterecht in Catalaans voordeel. Ilkay Gündogan gaf goed mee, waarna Torres de korte hoek vond: 0-1.

In de tweede helft door Porto weer aan, maar zat het ook niet bepaald mee. Er werd nog een penalty gegeven door João Cancelo, een Portugese aanvaller bleek echter net voor dat moment de bal met de hand getoucheerd te hebben. Gavi kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart, de benauwde zege kwam echter niet meer in gevaar. Zo kwam Barça ook op zes punten terecht.