City en Spurs maken bovenin Premier League geen fout

In de top van de Premier League hebben Manchester City en Tottenham Hotspur geen steken laten vallen. Beide ploegen kwamen in hun duels tot drie goals, al kwam de overwinning van The Citizens een stuk makkelijker tot stand.

City trakteert Kompany op nederlaag

Voor Vincent Kompany was het treffen in het Etihad Stadium een bijzondere. De huidige manager van Burnley beleefde als speler van Manchester City grote successen en groeide er uit als clubheld. De thuisploeg had Erling Haaland weer terug in de selectie, de Noorse topschutter begon op de bank. Net als de in opspraak geraakte Kyle Walker. Kevin De Bruyne stond echter wel weer in de basis. Doordat Haaland nog niet aan de aftrap stond kon een andere aanvalsleider opstaan. Dat deed Julian Álvarez dan ook met twee treffers in de eerste helft. De Bruyne had zijn aandeel met een assist.

Vlak na rust gooide Rodri het duel definitief in het slot, al zal Burnley tijdens de wedstrijd weinig ambities meer hebben gehad. Twintig minuten voor tijd kwam het tot de rentree van Haaland, die De Bruyne afloste. Scoren deed hij niet, terwijl de bezoekers daar in de slotminuten nog wel in slaagde. De Belgische verdediger Ameen Al Dakhil bepaalde de eindstand zo op 3-1. Hierdoor wipt de ploeg van Pep Guardiola weer over Arsenal heen, en staat het op twee punten van koploper Liverpool.

Ook Spurs maakt geen fout

Tottenham heeft met James Maddison op zijn beurt de spelmaker weer terug. Thuis tegen Brentford kwam het echter al vroeg in de problemen. Na een afgekeurde goal door buitenspel ging de 0-1 na een kwartier wel door. The Bees waren weer razendsnel op de counter, Neal Maupay was nu alert met een rebound. Er kwamen kansen over en weer, waarbij de bezoekers na lieten uit te lopen. Na ongetwijfeld een donderspeech in de kleedkamer kwam er na de pauze een ander Spurs binnen de lijnen.

Met liefst drie goals in acht minuten wisten de Londenaren de wedstrijd helemaal om te draaien. Destiny Udogie, invaller Brennan Johnson en Richarlison namen de productie op zich, waardoor Mark Flekken veel moest vissen. Zo zag het leven van de Spurs-fans er stuk weer rooskleuriger uit. Brentford bleef echter gevaarlijk en geloofde er weer in na de aansluitingstreffer van Ivan Toney. Het bleef echter bij 3-2 waardoor de drie punten toch in de hoofdstad bleven.