Onana voorkomt heldenrol Antony bij flater Man United

Foto: Onana voorkomt heldenrol Antony bij flater Man United

Manchester United heeft op eigen veld teleurstellend gelijkgespeeld tegen laagvlieger Burnley. Na veel kansen over en weer brak de veelbesproken Antony de ban in het voordeel van de thuisploeg. In de slotfase kwamen de bezoekers langszij na een fout van André Onana.

Manchester United speelt met 1-1 gelijk tegen Burnley

Manchester United kon ook de laatste weken niet overtuigen in Engeland. Er werd echter binnen een paar dagen tijd wel afgerekend met Coventry City en Sheffield United. Met Burnley kwam de nummer 19 van de ranglijst op bezoek in Manchester. Toch kon manager Erik ten Hag zich vooral defensief niet rijk rekenen: in de laatste 5 duels kreeg het liefst 13 treffers om de oren. The Mancunians probeerden in de beginfase meteen het verschil te maken. Antony miste al snel een goede kans, terwijl Bruno Fernandes de paal raakte.

Bij tijd en wijlen kwam ook Burnley er gevaarlijk uit. Lyle Foster deed weinig verkeerd bij het inkoppen, maar met een karakteristieke katachtige redding kon André Onana een treffer voorkomen. De oud-Ajacied was even daarvoor ook al belangrijk geweest. Vlak voor rust probeerde Alejandro Garnacho het aan de andere kant van het veld, maar eindigde zijn inzet in het zijnet. Zo gingen de ploegen zonder treffers rusten. Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer, met kansen voor beide ploegen.

Eindelijk de 1-0

Arijanet Muric, die in Nederland kort voor NAC Breda en Willem ll uitkwam, kon redden nadat Garnacho Antony in stelling bracht. Burnley-invaller Zeki Amdouni kon na een paar minuten al afdrukken, maar mikte naast. Muric kwam vervolgens weer handelend in actie na een poging van Garnacho, en kon de bal over tikken. In de 79ste viel de langverwachte treffer alsnog. Sander Berge ging met een breedtebal hopeloos de mist in, die opgepikt kon worden door Anthony. De Braziliaan snelde richting Muric wat duidelijk veel kracht kostte, al vallend wist hij nog net het laatste zetje te geven: 1-0.

Zo was het uitgerekend Antony die de bevrijdende goal maakte, nadat hij onder vuur kwam te liggen na het duel met Coventry. Tijdens een schandalige vertoning van United vond de aanvaller het nodig om te provoceren naar de fans van de tegenstander. De treffer tegen Burnley was slechts zijn eerste in 27 Premier League-duels dit seizoen. Zo leek de Engelse grootmacht voor de derde wedstrijd met de schrik vrij te komen, al ging de ploeg van Vincent Kompany nog op jacht naar de gelijkmaker.

Toch nog gelijk

Bij een luchtduel in de 86ste minuut kwam Onana stevig uit met zijn vuist naar voren en raakte daarbij een aanvaller. Op advies van de VAR besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen vanwege deze overtreding. Specialist Amdouni stuurde Onana de verkeerde hoek in en schoot feilloos raak. In de resterende minuten gingen beide clubs nog op jacht naar de drie punten, maar vielen er geen goals meer. Zo speelde United zeer teleurstellend gelijk thuis tegen Burnley, waarmee het nog verderop raakt bij de top-5. De voorsprong op nummer 17 Newcastle United bedraagt nog één punt.

Scoreverloop: 1-0 (79′) Antony, 1-1 (87′) Z.Amdouni (pen.)

Een schandalig optreden van United?

  • Ja, bizar slecht weer
  • Dat is overdreven…
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:16
20+
Van Hanegem velt oordeel over ‘Van Bommel naar Feyenoord’
18:01
27+
‘Servies vliegt door de kamer na naaiactie Verlinde in VI’
17:47
19+
Is Maarten Martens ook volgend seizoen trainer AZ?
17:33
36+
Bosz: “Ik zei ook tegen Luuk dat het me geen goed idee leek”
17:17
32+
Giménez over ruzie met Kökcü: “Ik schaamde me”
17:00
8+
WRAAK Frenkie, X-FACTOR Ten Hag | Twee Viertje met Aad #82
16:53
304+
PSV pakt uit met grote transferstunt
16:48
42+
Slot over Liverpool: “Maak je geen zorgen”
16:33
1297+
‘Feyenoord identificeert opvolger Geertruida’
16:19
111+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: twee vraagtekens
16:05
90+
Geelen reageert op nieuwe klus bij Ajax
15:54
57+
‘PSG neemt transferbeslissing over Xavi Simons’
15:40
7586+
Hélène Hendriks doet boekje open over relatie met 65-jarige man
15:24
149+
Riedewald na zeven jaar weg bij Crystal Palace
15:09
623+
Jordan Henderson weg bij Ajax?
14:53
151+
Antony laat moment uit Ajax-tijd enorm op zijn rug tatoeëren
14:38
167+
Bosz wijst aan hoe PSV De Jong topscorerstitel kan bezorgen
14:23
44+
Giménez: ‘Vanaf dat moment ben ik minder gaan spelen’
14:06
357+
‘PSV maakt opnieuw werk van komst Utrechter’
13:48
142+
PSV-aanhang komt in actie: “Er is maar één logo!”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie