Perez lyrisch over PSV-uitblinker: “Wereldseizoen, voorbeeld voor alle profs”

Foto: Perez lyrisch over PSV-uitblinker: “Wereldseizoen, voorbeeld voor alle profs”

Kenneth Perez is lyrisch over PSV-spits Luuk de Jong. De aanvaller draait volgens de voetbalanalist een ‘wereldseizoen’. De Jong lijkt ondanks zijn leeftijd nog stappen te hebben gemaakt meent Perez, die ook de routinier een voorbeeld vindt voor alle profs.

Perez prijst voorbeeld prof De Jong

De Jong is dit seizoen een zeer belangrijke schakel bij PSV en scoorde al 27 Eredivisie-doelpunten en gaf daarnaast ook nog eens veertien assists. Maar Perez vertelt bij Voetbalpraat dat De Jong ook op andere vlakken indruk maakt. “Hij is balvaster dan ooit. Hij is nooit heel balvaardig geweest. Koppen kon hij al fantastisch toen hij net bij FC Twente kwam. Daar is hij nog beter in geworden. Maar het lijkt alsof hij nog slimmer is geworden in hoe hij zich beweegt en hoe hij meer tijd voor zichzelf creëert door bijvoorbeeld een stapje opzij te doen.”

Wereldseizoen voor De Jong

Volgens Perez is De Jong echt bezig aan een ‘wereldseizoen’. “Hij is op weg om topscorer te worden. Hij is een geweldige professional en een voorbeeld voor alle profs over hoe je met je vak bezig kunt zijn. Hij is niet de meest getalenteerde spelers ter wereld, maar hij heeft heel ver kunnen komen.”

De Deen vindt het dan ook knap hoever De Jong heeft kunnen reiken in zijn carrière. “Hij is toch speler van Barcelona geweest en hij is belangrijk geweest voor Sevilla. Hij heeft wel geroken aan de top. Hij is net niet goed genoeg om basisspeler te zijn bij Barcelona, maar hij is een zeer, zeer goede professional die het goede voorbeeld geeft.”

Is Luuk de Jong dit seizoen de belangrijkste schakel bij PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie