Marco Verratti

Leeftijd: 31

Het laatste nieuws over Marco Verratti

Marco Verratti is een Italiaanse middenvelder. Hij is international van Italië en speelt al sinds de zomer van 2023 voor het Qatarese Al-Arabi.

  • Verratti speelt momenteel voor Al-Arabi
  • De middenvelder was eerder actief voor Pescara en Paris Saint-Germain
  • Met PSG werd hij negen keer kampioen van Frankrijk
  • Verratti debuteerde in 2012 als Italiaans international
  • In 2021 werd hij Europees kampioen

Clubcarrière

Verratti werd op 5 november 1992 geboren in het Italiaanse Pescara. De middenvelder trapte zijn voetbalcarrière af in het shirt van ASD Manoppello Arabona, waar hij tussen 1997 en 2005 zijn kunsten mocht vertonen. Hij doorliep tussen 2005 en 2008 de laatste fase van zijn jeugdopleiding bij Pescara.

Doorbraak bij Pescara

Op 9 augustus 2008 debuteerde Verratti in de hoofdmacht van de voetbaltrots van Pescara. In de met 0-2 gewonnen Coppa Italia-wedstrijd tegen AC Mezzocorona mocht de middenvelder één minuut voor tijd invallen. Hij speelde negen officiële wedstrijden in zijn debuutseizoen, maar werd in de daaropvolgende jaren een vaste waarde. Tot de zomer van 2012 werkte Verratti 78 duels af voor Pescara (twee doelpunten).

Met de club uit zijn geboortestad won Verratti de eerste prijs in zijn carrière. Mede dankzij de scoringsdrift van teamgenoot Ciro Immobile werd de Serie B-titel van 2012 behaald. Zijn debuut in de Serie A bleef echter uit, aangezien de middenvelder na dit succes de overstap maakte naar het Franse Paris Saint-Germain.

(Pro Shots)

Sterkhouder in Parijs

Verratti debuteerde op 11 augustus 2012 in het shirt van Paris Saint-Germain. In de thuiswedstrijd tegen FC Lorient (2-2) werd de middenvelder na 58 minuten vervangen door Blaise Matuidi. Het bleek het begin van een lange samenwerking. Tot de zomer van 2023 speelde de Italiaan in het Parc des Princes, waar zijn verblijf eindigde met een respectabel aantal van 416 officiële wedstrijden. Verratti bewees zijn waarde met elf doelpunten en 61 assists.

Als speler van Paris Saint-Germain boekte Verratti succes na succes. In zijn eerste seizoen werd de Italiaan meteen landskampioen en dat zou allerminst de laatste keer blijken te zijn. Alleen in 2017 en 2021 lukte het zijn Franse werkgever niet om de Franse Ligue 1 te winnen. Naast negen landstitels won Verratti ook zesmaal de Coupe de France, zes keer de Coupe de la Ligue en negen keer de Trophée des Champions.

Verratti liep één prijs mis als sterkhouder van PSG: de Champions League. Jaar na jaar deed de Franse voetbalgrootmacht een poging om de prestigieuze beker te bemachtigen, maar keer op keer faalde het team in deze missie. In 2020 werd de beste poging tot stand gebracht, ware het niet dat Bayern München in de finale met 1-0 te sterk bleek.

(Pro Shots)

Transfer naar Qatar

Na een dienstverband van elf jaar vertrok Verratti in de zomer van 2023 bij Paris Saint-Germain. Op dertigjarige leeftijd gaf de Italiaanse middenvelder zijn jawoord aan Al-Arabi, waar hij een driejarig contract ondertekende. Met een transfersom van ongeveer 45 miljoen euro werd Verratti de duurste speler in de geschiedenis van het Qatarese voetbal. Op 23 september 2023 maakte hij zijn debuut in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Al-Rayyan.


Interlandcarrière

Verratti maakte als voormalig jeugdinternational op 15 augustus 2012 zijn debuut als A-international voor Italië. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland (1-2 nederlaag) mocht hij na 59 minuten invallen voor Alessandro Diamanti. Op 6 februari 2013 maakte de PSG-middenvelder zijn eerste interlandtreffer in de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal door de eindstand op 1-1 te bepalen.

Met Italië debuteerde Verratti in 2014 op een groot eindtoernooi. Op het WK werd zijn team al in de groepsfase naar huis gestuurd. De middenvelder wacht daardoor nog altijd op een succesvol wereldkampioenschap, aangezien La Squadra Azzurra zich niet plaatste voor de edities van 2018 en 2022. Door een liesblessure ging ook het EK van 2016 aan zijn neus voorbij, maar hij mocht wel deelnemen aan de Europese eindronde van 2021. In de na strafschoppen gewonnen EK-finale tegen Engeland werd Verratti tijdens de zesde minuut van de verlenging gewisseld.

Laatste update: 12 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie