Eindelijk witte rook: PSG-clubicoon Verratti vertrekt naar Qatar

Foto: Eindelijk witte rook: PSG-clubicoon Verratti vertrekt naar Qatar

De transfer van Marco Verratti naar All-Arabi SC is eindelijk definitief. De Italiaanse middenvelder komt over van Paris Saint-Germain, waar hij liefst elf seizoenen voor speelde.

De transfer van Verratti naar All-Arabi is definitief rond

De move van Verratti naar Qatar komt zeker niet in als verrassing: het was al een tijdje wachten op witte rook. PSG hield geen rekening meer met een langer verblijft van de 30-jarige controleur. Zo maakte hij in dit seizoen geen minuten in de Ligue 1, terwijl hij ook niet werd ingeschreven voor de Champions League. Na een zeer succesvolle periode in Parijs vertrekt Verratti door de voordeur van het Parc des Princes. All-Arabi betaalt een vast bedrag van 45 miljoen euro voor de international. Via bonussen kan dat nog oplopen tot 50 miljoen.

In de zomer van 2012 nam PSG Verratti over van het nietige Pescara, toen stond hij bekend als een groot talent maar was nog geen gevestigde naam in het topvoetbal. In de jaren die daarop volgden lukte dat zeker wel. Verratti groeide uit tot steunpilaar in de Franse hoofdstad, waar hij liefst dertig prijzen veroverde. Daar zaten onder meer negen landstitels bij. Het ontbreken van de Champions League-trofee – al jaren het grote doel van de grootmacht – was echter een smetje.

416 duels

Jean-Marc Pilorget zal, in tegenstelling tot veel fans, opgelucht zijn dat Verratti de club verlaat. De inmiddels 65-jarige oud-verdediger heeft het record van meeste wedstrijden voor PSG, namelijk 436. Verratti was met 416 stuks heel aardig onderweg om dat te verbeteren, maar dat zit er dus (voorlopig ieder geval) niet in. Hierin was hij goed voor elf goals en 61 assists.

Jammer deze transfer?

  • Ja, hoort in Europa?
  • Ach…
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie