Napoli blijft winnen, Milan geeft zege weg

Napoli blijft dit seizoen imponeren in de Italiaanse Serie A. De manschappen van trainer Luciano Spalletti behouden de voorsprong van zeven punten op Juventus dankzij een 0-2 overwinning op Sampdoria.

Na een emotioneel eerbetoon voor Gianluca Vialli en Sinisa Mihajlovic ging Napoli op jacht naar de voorsprong. Matteo Politano had de bezoekers op voorsprong kunnen zetten, maar na een overtreding binnen de zestien schoot hij de toegekende strafschop op de paal. In de achttiende minuut viel de 0-1 dan toch: Victor Osimhen wist een snelle counter af te ronden.

Sampdoria, met nieuwkomers Bram Nuytinck en Sam Lammers in de basis, werd al voor rust met een welhaast onmogelijke opgave geconfronteerd. Tomás Rincón werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Napoli had moeite om de tien uit Genua definitief kapot te spelen, maar vlak voor tijd bepaalde Eljif Elmas de eindstand op 0-2 door de penalty ditmaal wel te benutten.

Scoreverloop: 0-1 (19′) V. Osimhen, 0-2 (82′) E. Elmas (strafschop)

AC Milan geeft zege uit handen

In de Italiaanse Serie A stonden AC Milan en AS Roma zondagavond eveneens tegenover elkaar. De punten leken deze avond in San Siro te blijven, ware het niet dat de bezoekers veerkracht toonden: 2-2.

Milan en Roma zorgden in de eerste helft voor weinig spektakel, maar toch leidde de thuisploeg halverwege met 1-0. Pierre Kalulu kopte de bal fraai tegen de touwen. Tommaso Pobega besliste de wedstrijd ogenschijnlijk in Milanees voordeel. Niets bleek minder waar: na de aansluitingstreffer van Roger Ibañez maakte Tammy Abraham zelfs nog de 2-2.

Scoreverloop: 1-0 (30′) P. Kalulu, 2-0 (77′) T. Pobega, 2-1 (87′) R. Ibañez, 2-2 (90′) T. Abraham