Sensationale zege Juventus, rood voor De Ligt

AS Roma en Juventus hebben zondagavond voor spektakel gezorgd in de Italiaanse Serie A. In het Stadio Olimpico in Rome werd afgesloten met een 3-4 stand, ondanks een rode kaart voor Matthijs de Ligt.

De Serie A werd in het verleden vaak afgeschilderd als saai, maar dat is de laatste jaren wel anders. In Rome werd er zondagavond binnen twintig minuten al twee keer gescoord. In de elfde minuut liet de Juventus-defensie, met De Ligt, zich aftroeven bij een hoekschop en daardoor kopte Tammy Abraham raak. Kort daarna schoot Paulo Dybala de bezoekers alweer langszij.

In de tweede helft leek de wedstrijd een prooi te worden voor Juventus. Binnen tien minuten na rust scoorden de Romeinen tweemaal. Coach José Mourinho zag zijn elftal opnieuw op voorsprong komen via Henrikh Mkhitaryan, die zijn schot onderweg nog wel van richting zag veranderen. Aanvoerder Lorenzo Pellegrini maakte daarna de 3-1 door een vrije trap tegen de touwen te werken.

Sensationele ommekeer

In de laatste twintig minuten veranderde alles in Rome. Manuel Locatelli bracht Juventus terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer binnen te werken en via Dejan Kulusevski werd het zelfs gelijk in de 72ste minuut. Daarmee was de koek nog niet op voor De Oude Dame, want in het slotkwartier viel ook de 3-4. Mattia De Sciglio maakte de sensationele ommekeer compleet.

Toch ging het nog bijna mis voor Juventus. De Ligt, die in de 52ste minuut al geel zag, werd van het veld gestuurd na een handsbal in het eigen strafschopgebied. Pellegrini had Roma naar 4-4 kunnen schieten, maar de Roma-aanvoerder stuitte op doelman Wojciech Szczesny. Juventus overleefde de slotfase met tien man en houdt daarmee uitzicht op een topvier-klassering.

Juventus staat momenteel vijfde op drie punten van Atalanta Bergamo. De huidige nummer vier, dat een duel minder speelde, won zondag met 2-6 bij Udinese.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Tammy Abraham, 1-1 (18′) Paulo Dybala, 2-1 (48′) Henrikh Mkhitaryan, 3-1 (53′) Lorenzo Pellegrini, 3-2 (70′) Manuel Locatelli, 3-3 (72′) Dejan Kulusevski, 3-4 (77′) Mattia De Sciglio

Wint Juventus de Champions League? De odd bij bet365 is 29.00!