Preview: Haalt Leverkusen ongeslagen de finale van de Europa League?

Foto: Preview: Haalt Leverkusen ongeslagen de finale van de Europa League?

Bayer Leverkusen bevindt zich op de drempel van de Europa League-finale, nadat er vorige week van AS Roma werd gewonnen. De Italiaanse ploeg staat voor een uitdaging in de BayArena, waar Roma op zoek moet naar een spectaculaire comeback. Wedtips en informatie over het duel Bayer Leverkusen – AS Roma vind je hier.

BayArena

Europa League Final Stage

9 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 mei 2024 20:58.

Bayer Leverkusen: teaminfo en vorm

Het is geen geheim meer dat het seizoen van Bayer Leverkusen uitzonderlijk is. Voor het eerst in de geschiedenis van de club werd Leverkusen landskampioen. Verder maakt trainer Xabi Alonso nog steeds kans op een historische treble, met de mogelijkheid om ook nog de DFB-Pokal te winnen naast de Europa League. Een belangrijke statistiek van dit seizoen is het feit dat Leverkusen tot nu toe ongeslagen is gebleven in alle officiële wedstrijden.

Vorige week heeft het team van Alonso uitstekend werk verricht in de Europa League, met een overwinning van 0-2 op AS Roma. De ongeslagen status van Leverkusen dit seizoen geeft de Duitse ploeg een mooie uitgangspositie voor de returnwedstrijd. Alonso verraste vorige week enigszins door Victor Boniface op de bank te laten en te kiezen voor Florian Wirtz in de spits. Deze spitsloze tactiek bleek succesvol, met Wirtz die in de eerste helft scoorde en Robert Andrich die in de tweede helft hetzelfde deed.

Met het oog op de return kreeg een aantal sleutelspelers bij Leverkusen afgelopen weekend rust. Wirtz, Boniface, Jonathan Tah en Jeremie Frimpong hoefden geen volledige wedstrijd te spelen. Zelfs zonder deze spelers slaagde Leverkusen erin om Eintracht Frankfurt met 1-5 te verslaan.

Meer dan 1,5 schoten op doel van Victor Boniface

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma: teaminfo en vorm

Ondanks de thuisnederlaag tegen Leverkusen presteert AS Roma redelijk goed dit seizoen. Eerder nam Daniele De Rossi het roer over van José Mourinho, wat positieve resultaten opleverde voor de club. Echter, in de afgelopen weken lijkt De Rossi voor het eerst wat tegenslag te ervaren.

In de Serie A werd gelijkgespeeld tegen Napoli (2-2) en Juventus (1-1). Door puntverlies in deze topwedstrijden staat Roma momenteel op de zesde plaats in de Italiaanse competitie. De top vijf van de Serie A lijkt zich te gaan kwalificeren voor de Champions League van het komende seizoen, waardoor Roma zich momenteel net buiten de tickets bevindt. Qua punten staat de ploeg gelijk met Atalanta Bergamo, maar dit team heeft nog een wedstrijd tegoed. Roma is dus afhankelijk van de prestaties van die club als het de top vijf nog wil halen.

De Europa League biedt een alternatieve route om je als club te kwalificeren voor de Champions League, maar na de 0-2 nederlaag van vorige week lijkt ook dit een lastige opgave te worden. De spelers van Roma beseffen dat ze iets buitengewoons moeten presteren. Ze moeten Leverkusen verslaan, maar dit is tot nu toe niemand dit seizoen gelukt.

Roma wint ten minste één helft: Ja

Wedtip Bayer Leverkusen – AS Roma

Volgens de bookmaker is Bayer Leverkusen logischerwijs de favoriet voor deze wedstrijd. De spelers zullen zal vastbesloten zijn om niet te verliezen in de thuiswedstrijd om de ongeslagen status te behouden en zo de finale te bereiken. AS Roma heeft ondertussen geen andere optie dan voor de aanval te kiezen, wat Leverkusen kan helpen in de tegenstoot. Het lijkt erop dat we een wedstrijd met veel doelpunten kunnen verwachten vanaf de kant van Leverkusen. Daarbij past de weddenschap ‘Meer dan 2,5 doelpunten door Bayer Leverkusen’. Dit heeft bij Unibet een odd van 2.70

Meer dan 2,5 doelpunten door Bayer Leverkusen

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie