AJAX en AZ tellen geld, PSV en REAL MADRID geven GROF | Transfertijd

Foto: AJAX en AZ tellen geld, PSV en REAL MADRID geven GROF | Transfertijd

Ajax en AZ zitten inmiddels op een berg met geld en die kan nog doorgroeien. Ondertussen geven die clubs ook niets uit, iets waar PSV en Real Madrid geen moeite mee hebben. “PSV is echt goed bezig en doet hopelijk geen ezeltje. Bij Ajax is het wachten op de aankopen”, zegt voetbalanalist Aad de Mos in de SoccerNews.nl-podcast Transfertijd.

Transfertijd: transfertip voor Ajax, compliment voor AZ en Feyenoord, Manchester United, FC Barcelona, Real Madrid en Inter Miami

‘PSV gaat zich toch niet twee keer stoten aan dezelfde steen?’

De Mos vertelt in Transfertijd wie de opvolger van Xavi Simons bij PSV moet worden. De oud-trainer van PSV wil dat de club niet meer spelers gaat huren. “Dat zou een ezeltje zijn. PSV gaat zich toch niet twee keer stoten aan dezelfde steen”, wijst hij op de terugtransfer van Xavi Simons naar Paris Saint-Germain en de gelijke doorverhuur aan RB Leipzig, waar De Mos ook dieper op in gaat. “Xavi Simons wordt gegijzeld door zijn zaakwaarnemers. Er zit nauwelijks verschil tussen Leipzig en PSV.” Verder geeft PSV zelf lekker uit, met aankopen Ricardo Pepi en Noa Lang. De Mos denkt dat PSV nog wel meer gaat uitgeven, zo onthult hij vanaf De Herdgang.

Ajax weet dat ze voor Mohammed Kudus de hoofdprijs kunnen vragen, vertelt de oud-coach van de Amsterdammers verder. Hij zou nog meer vragen dan waar Ajax aan denkt. “60 miljoen is een hoofdprijs, maar er zijn andere bedragen neergelegd voor spitsen.” De Mos legt verder bloot waar Ajax nog zijn geld aan moet uitgeven. Van een Kroatische verdediger tot een concurrent voor Brian Brobbey.

Ivanusec veelbelovend, Danilo een netnietje

De Mos kijkt tevreden toe hoe Dennis te Kloese het doet bij Feyenoord. Santiago Giménez blijft in Rotterdam, tot tevredenheid van de SoccerNews.nl-analist. Hij is ook in zijn nopjes met Feyenoords toptarget Luka Ivanusec. “Hij is een onderlegde speler. Als je met Kovacevic, Modric en Brozovic kan spelen ben je een hele grote. Anders kom je niet in die sterke Kroatische selectie.” De oud-coach wil dat Te Kloese de Feyenoord-selectie zoveel mogelijk bijeen houdt, maar Danilo mag wel weg. “Hij is een net niet-speler. Bij een goed bod zou ik hem zeker verkopen. Hij kan van alles wat, maar hij is een netnietje.” Feyenoord zou dan wel een probleem hebben want eerste spits Giménez is de eerste twee wedstrijden van de Champions League geschorst. “Ach, dan speelt Feyenoord gewoon met een schaduwspits. Dat kan ook zijn voordelen hebben. Ik denk dat trainer Arne Slot creatief genoeg is.”

‘Real Madrid streeft Barcelona voorbij’

Verder looft hij AZ, dat lekker kan zwemmen in het geld en de eigen jeugd weer kan inpassen. “In de Youth League heeft AZ het zo goed gedaan, die kunnen gewoon doorgeschoven worden. AZ doet het altijd vrij goed. Jonge spelers krijgen altijd weer kansen en worden weer waard. Fantastisch hoe zij het doen.” Na een compliment voor technisch directeur Max Huiberts “Als je spelers als Kerkez en Beukema voor zoveel geld kan verkopen….” legt De Mos zijn focus op de buitenlandse topclubs. Terwijl hij Ajax nog een transfertip geeft legt hij uit wat nu het verschil is tussen FC Barcelona en Real Madrid. “Barcelona heeft geen geld en Real Madrid haalt voor veel geld toptalenten. Dat belooft wat voor Real Madrid. Daar is een sterke renovatie bezig.” Presentator Eimert Pruis vertelt nog dat FC Barcelona binnenkort in Miami voetbalt. Althans oud-Barcelona, want Andrés Iniesta is ook op weg naar Inter Miami. “De families zijn weer bij elkaar en kunnen samen lekker gaan eten.” Wil je nog meer transfernieuwtjes en geruchten weten? Kijk en luister dan naar Transfertijd.

Transfertijd

In Transfertijd bespreken Aad de Mos en presentator Eimert Pruis de laatste transfernieuwtjes en leggen ze de marktkunsten van clubs in de Eredivisie langs de meetlat. Ook buitenlandse transfertjes passeren de revue en elke transfersteen wordt omgedraaid. Daar bovenop onthouden we jullie niet van de transfergeruchten die De Mos en Pruis in de beruchte wandelgangen hebben gehoord.

Wat zou jij doen met heel veel geld?

  • Uitgeven!
  • Lekker tellen!
  • Op de bank zetten!
  • Bitcoins van kopen!
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
4+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
1+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
64+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
33+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
200+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
479+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
36+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
123+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
111+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
99+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
46+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
11+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
218+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
395+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
79+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
4+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
256+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
48+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
100+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie