Ajax en PSV zien Europa League-opponenten winnen

De Bundesliga-topper tussen RB Leipzig en de komende Ajax-opponent 1. FC Union Berlin is zaterdagavond gewonnen door de bezoekers. Na negentig minuten gaf het scorebord een 1-2 eindstand aan.

Bayern München en Borussia Dortmund wonnen in de middaguren hun wedstrijden, waardoor Leipzig en Union Berlin allebei aan de bak moesten. Zij begonnen deze toppers als nummer vier en drie van de Bundesliga-ranglijst. Het onderlinge verschil bedroeg op voorhand drie punten.

Benjamin Henrichs zette de manschappen uit Leipzig al na 24 minuten op voorsprong. Met Sheraldo Becker en Danilho Doekhi als basisspelers maakten de bezoekers uit Berlijn na ruim een uur gelijk: Janik Haberer trof doel. Robin Knoche zette Union Berlin zelfs op voorsprong vanaf de penaltystip, waarna de 2-2 van Yussuf Poulsen werd afgekeurd. De Europa League-tegenstander van Ajax doet daarmee goede zaken.

Scoreverloop: 1-0 (24′) B. Henrichs, 1-1 (61′) J. Haberer, 1-2 (72′) R. Knoche (strafschop)

Sevilla maakt geen fout

Ook de Europa League-opponent van PSV kwam op dit tijdstip in actie. Sevilla rekende in de Spaanse Primera División af met Real Mallorca: 2-0. Bryan Gil en Youssef En-Nesyri maakten het verschil voor de club uit Andalusië, waar voormalig Eredivisie-speler Nemanja Gudelj in de basis begon. Karim Rekik ontbrak in de wedstrijdselectie.

Scoreverloop: 1-0 (28′) Y. En-Nesyri, 2-0 (40′) B. Gil

Senesi zit Newcastle dwars

In de Engelse Premier League is Newcastle United er niet in geslaagd om te winnen van AFC Bournemouth: 1-1. Marcos Senesi (ex-Feyenoord) bracht de thuisploeg zelfs op voorsprong tegen de ambitieuze Magpies, maar nog voor rust zorgde Miguel Almirón voor de gelijkmaker.

Scoreverloop: 1-0 (30′) M. Senesi, 1-1 (45′) M. Almirón