Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”

Foto: Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”

Pascal Jansen werd eerder dit seizoen ontslagen bij AZ. De oefenmeester begon deze jaargang uitstekend met AZ, maar na een tijdje kwam de klad er een beetje in. Hij werd vrij verrassend ontslagen, ook tot zijn eigen verbazing blijkt nu. “Ik moet je eerlijk zeggen dat het mij ook verraste.

Ontslag is klein krasje op carrière Jansen

Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN was Jansen te gast en hier reageert hij op zijn ontslag bij AZ. Het gebeurde in januari en hij zag het echt niet aankomen. “Ik moet je eerlijk zeggen dat het mij ook verraste.” Toch kan de oefenmeester het snel relativeren. “Je weet in ons vak dat het zoiets kan gebeuren. Ik begreep van Guus Hiddink dat dit soort krasjes erbij horen.” Op de vraag of dit ontslag dan een grote kras of krasje is op zijn carrière is Jansen duidelijk. “Voor mij is dit maar een klein krasje.”

Het is ook niet dat Jansen het iemand kwalijk neemt voor zijn ontslag, hij weet namelijk waar hij vandaan komt. “Max Huiberts en Robert Eenhoorn hebben mij deze kans gegund om deze rol op me te nemen. Daar ben ik ze nog tot op dag van vandaag dankbaar voor.” De 51-jarige trainer had het verrassend snel verwerkt zegt hij zelf. “Ik heb het verhaal aangehoord. Na een kwartier had ik het een plek gegeven en dan ga je verder met je leven. Het hoort erbij, zij hadden er hun redenen voor.”

Vooral de eerste seizoenshelft was erg goed bij AZ, wat het ontslag van Jansen juist verrassend maakte, maar ondanks dat had de trainer blijkbaar weinig krediet en moest hij in januari vertrekken. “Einde van het kalenderjaar 2023 hadden we wat wisselende resultaten. Voor zover ik weet hadden we een bijzondere seizoenstart. We liepen gelijke tred met PSV. We waren vrij aardig onderweg, ondanks alle mutaties van afgelopen zomer. Maar er werden andere dingen besloten en dan ga je verder met je leven.”

Is Jansen terecht ontslagen?

  • Ja, het was klaar
  • Nee, hij had het seizoen wel uit mogen zitten
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie