Te Kloese vreest Engeland: “Zo moeilijk”

Foto: Te Kloese vreest Engeland: “Zo moeilijk”

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese erkent dat de Engelse Premier League veel macht uitoefent op de transfermarkt. Hoge transfersommen houden deze clubs niet tegen.

“Als het +44 is, dan wil ik pas opnemen wanneer de transfermarkt al gesloten is”, vertelt Te Kloese in gesprek met The Athletic. “Het is zo moeilijk om te concurreren als een Engelse club binnenkomt en een hoog bod doet en een groot salaris biedt aan de speler. Dan verkopen we liever in de zomer.”

Feyenoord deed afgelopen zomer al zaken met Premier League-clubs. “Afgelopen zomer hebben we vijf spelers verkocht, waarvan drie aan de Premier League (Marcos Senesi, Tyrell Malacia en Luis Sinisterra, red.). Het was een erg succesvolle transferperiode, maar je wilt niet dat dat elke transferperiode gebeurt.”

Droom voor spelers

“De Premier League wordt gezien als een grote stap voorwaarts vanuit elke competitie in Europa. Voor spelers is het een hoofddoel om in de Premier League te spelen”, weet de Feyenoord-directeur. “Sommige clubs in andere competities zullen het misschien niet kunnen geloven, maar een van de speerpunten van het Nederlandse voetbal is het ontwikkelen van jonge spelers. Het is de bedoeling dat ze daarna naar een grotere competitie overstappen.”

Te Kloese benadrukt dat Feyenoord ook financiële belangen heeft. “Ik ben nu groot fan van Bournemouth en Leeds. Als zij hoog genoeg eindigen krijgen wij nog wat bonussen.”

27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie