AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’

Foto: AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’

Raadsleden van de Gemeente Rotterdam zitten nog met veel onbeantwoorde vragen over de overeenkomst tussen de gemeente Rotterdam en de Kuip. Hierbij heeft het stadion toegezegd geen concerten meer te organiseren in ruil voor een aanzienlijk geldbedrag. Coalitiepartij Leefbaar Rotterdam kritisch staat tegenover dit idee en dat maakt de deal allesbehalve zeker, schrijft het Algemeen Dagblad

Geen concerten meer in de Kuip?

Afgelopen maand is aan het licht gekomen dat er een overeenkomst is gesloten tussen het stadion en de gemeente, naar verluidt ter waarde van 11,8 miljoen euro. Daar belooft het stadion nooit meer concerten te organiseren. Dit zou de geplande woningbouw rond de Kuip vergemakkelijken en in staat stellen om met dit geld haar schulden af te lossen. Dit besluit zorgt echter voor enige controverse. De club, Feyenoord, heeft verbaasd gereageerd op de deal met de stadioneigenaren en beweert hier niets van af te weten.

De Rotterdamse politiek kan de toekomst van de deal nog veranderen of zelfs een streep door het plan zetten. “Waarom de haast om deze deal te sluiten? Veel van de bouwplannen zijn nog lang niet bekend”, reageerde Thomas Roskam van Leefbaar Rotterdam. “Als De Kuip wordt verbouwd, komt er opnieuw discussie over concerten. Daar kun je gif op innemen, want dit is gewoon een belangrijk verdienmodel”, zei Dennis Tak van de Rotterdamse PvdA.

Wat er precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Het is momenteel onzeker of een meerderheid van de gemeenteraad instemt. Er is om extra informatie gevraagd, waardoor het debat volgende week verder kan gaan. Dan komt er mogelijkheid meer duidelijkheid over de toekomstzekerheid van de stadiondeal.

Denk jij dat de deal doorgaat?

  • Ja, dat moet lukken.
  • Nee, Stadion Feijenoord kan naar die centen fluiten.
1177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie