Ramiz Zerrouki

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Ramiz Zerrouki

Ramiz Zerrouki is een Nederlandse middenvelder van Algerijnse afkomst. In de zomer van 2022 maakt hij de overstap van FC Twente naar Feyenoord.

  • Zerrouki speelt momenteel voor Feyenoord
  • De middenvelder werd in 2023 overgenomen van FC Twente
  • Hij speelde in de jeugd van Ajax
  • Zerrouki debuteerde in 2021 als international van Algerije

Clubcarrière

Zerrouki werd op 26 mei 1998 geboren in Amsterdam. In zijn geboortestad begon hij zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Ajax, dat hij in 2016 inruilde voor de academie van FC Twente. De middenvelder speelde in het seizoen 2017-2018 met Jong FC Twente in de Derde Divisie (zaterdag) voordat de opmars naar de A-selectie werd ingezet.

Doorbraak bij FC Twente

Op 30 oktober 2019 debuteerde Zerrouki onder Gonzalo García in de hoofdmacht van FC Twente. In de bekerwedstrijd tegen De Treffers (0-2 overwinning) mocht de middenvelder kort voor tijd invallen voor Queensy Menig. De Tukkers spraken het vertrouwen uit in Zerrouki, die gedurende het seizoen 2020-2021 een vaste waarde werd. In het daaropvolgende seizoen maakte hij ook zijn eerste goals te produceren, waarbij met name zijn afstandsschot een machtig wapen bleek.

(Pro Shots)

In maart 2022 tekende Zerrouki een contract tot medio 2024 met optiejaar in Enschede. In de daaropvolgende twee transferwindows toonde Feyenoord serieuze interesse, maar FC Twente weigerde de middenvelder zijn gewenste transfer te laten maken. Op 5 mei 2023 werd duidelijk dat Zerrouki alsnog overstapt naar Rotterdam-Zuid. Naar verluidt kwamen beide clubs een transfersom van acht miljoen euro overeen.

Zerrouki speelde op 11 juni 2023 zijn 108ste en laatste wedstrijd voor FC Twente. Zijn team behaalde tegen Sparta Rotterdam een Europees ticket door met 1-0 te winnen, nadat de middenvelder in de heenwedstrijd in blessuretijd de 1-1 binnen had gekopt.

Feyenoord

Op 4 augustus 2023 debuteerde Zerrouki in het shirt van Feyenoord. Hij mocht meteen starten, maar kon een 0-1 nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet voorkomen. Op 26 oktober van datzelfde jaar maakte de middenvelder in de Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio (3-1 overwinning) zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Zerrouki heeft een Nederlandse moeder en een Algerijnse vader. De middenvelder had zodoende de keuze uit twee landen, waarbij Algerije de voorkeur kreeg. Op 25 maart 2021 maakte hij zijn debuut als A-international tijdens de oefeninterland tegen Zambia (3-3). Zerrouki bleef nadien een vaste waarde in het nationale team, waarmee hij in 2024 actief was op de Afrika Cup. Algerije werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie