Ramiz Zerrouki

Age: 24
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Ramiz Zerrouki

Ramiz Zerrouki is een Nederlandse middenvelder van Algerijnse afkomst. Sinds 2016 is hij actief voor FC Twente, waar hij debuteerde in het betaald voetbal.

Zerrouki werd op 26 mei 1998 geboren in Amsterdam. In zijn geboortestad begon hij zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Ajax, dat hij in 2016 inruilde voor de academie van FC Twente. De middenvelder speelde in het seizoen 2017-2018 met Jong FC Twente in de Derde Divisie (zaterdag) voordat de opmars naar de A-selectie werd ingezet.

Op 30 oktober 2019 debuteerde Zerrouki onder Gonzalo García in de hoofdmacht van FC Twente. In de bekerwedstrijd tegen De Treffers (0-2 overwinning) mocht de middenvelder kort voor tijd invallen voor Queensy Menig. De Tukkers spraken het vertrouwen uit in Zerrouki, die gedurende het seizoen 2020-2021 een vaste waarde werd. In het daaropvolgende seizoen maakte hij ook zijn eerste goals te produceren, waarbij met name zijn afstandsschot een machtig wapen bleek.

In maart 2022 tekende Zerrouki een contract tot medio 2024 met optiejaar in Enschede. In de daaropvolgende zomer toonde Feyenoord serieuze interesse, maar FC Twente weigerde de middenvelder zijn gewenste transfer te laten maken.

Interlandcarrière

Zerrouki heeft een Nederlandse moeder en een Algerijnse vader. De middenvelder had zodoende de keuze uit twee landen, waarbij Algerije de voorkeur kreeg. Op 25 maart 2021 maakte Zerrouki zijn debuut als A-international tijdens de oefeninterland tegen Zambia (3-3). Nadien bleef hij een vaste waarde bij de nationale ploeg van het Afrikaanse land.

Laatste update: 31 oktober 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie