Anis Hadj Moussa

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Anis Hadj Moussa

Anis Hadj Moussa is een Algerijnse vleugelaanvaller van Franse komaf. In februari 2024 werd hij door Patro Eisden Maasmechelen verhuurd aan Vitesse. In de zomer van 2024 verhuist hij naar Feyenoord.

  • Hadj Moussa speelt momenteel voor Vitesse
  • De aanvaller is gehuurd van Patro Eisden Maasmechelen
  • In de zomer van 2024 verhuist hij naar Feyenoord
  • Hadj Moussa debuteerde in 2024 voor Algerije

Clubcarrière

Hadj Moussa zag op 11 februari 2002 het levenslicht in de Franse hoofdstad Parijs. De linksbenige aanvaller speelde in de jeugdopleiding voor achtereenvolgens US Torcy, FC Montfermeil en RC Lens. Op 7 augustus 2021 maakte hij zijn professionele debuut in de wedstrijd van RC Lens B tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Fleury 91 (1-3 overwinning). Hadj Moussa redde na precies een uur spelen de eer door de eindstand op het scorebord te zetten.

In het seizoen 2021-2022 speelde Hadj Moussa in totaal 22 officiële wedstrijden voor het tweede team van RC Lens. Een tweede treffer bleef uit, maar de buitenspeler liet zich nog wel gelden met een viertal assists. Dat bleek niet voldoende om de stap naar de A-selectie te zetten. Om die reden koos de Algerijn in de zomer van 2022 voor een transfer naar het Belgische Olympic Club Charleroi.

Transfer naar België

Hadj Moussa debuteerde op 17 augustus 2022 in het shirt van Olympic Club Charleroi, dat met duidelijke cijfers zegevierde bij RFC Mandel United (0-8). Scoren deed de aanvaller niet, maar een week later wist hij wel bij te dragen aan de 3-0 overwinning op FC Rupel Boom. Met acht doelpunten uit 33 officiële wedstrijden beleefde de geboren Parijzenaar een uitstekend debuutseizoen in België.

Als smaakmaker van Olympic Club Charleroi verdiende Hadj Moussa medio 2023 een transfer naar Patro Eisden Maasmechelen. Op 12 augustus maakte de aanvaller zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen KMSK Deinze (3-1 overwinning). Zijn eerste doelpunt voor de club maakte hij op 1 november tegen AA Gent (1-3 overwinning). Tot en met januari 2024 liep diens teller op naar achttien wedstrijden, twee doelpunten en twee assists.

Anis Hadj Moussa in actie voor Vitesse
Hadj Moussa in het shirt van Vitesse (Pro Shots)

Smaakmaker bij Vitesse

Hadj Moussa werd op 1 februari 2024 voor een half jaar uitgeleend aan Vitesse. Drie dagen later debuteerde de nieuwkomer in de Eredivisie-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-2 nederlaag). Op 7 februari maakte hij zijn eerste doelpunt in de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur, dat desondanks met 3-1 aan het langste eind trok. De Arnhemse club draaide op alle fronten dramatisch, maar Hadj Moussa groeide uit tot een spaarzaam lichtpuntje. Dit resulteerde zelfs in concrete interesse van Feyenoord, dat de deal op 3 april wereldkundig makte..


Interlandcarrière

Hadj Moussa maakte op 22 maart 2024 zijn debuut voor de nationale ploeg van Algerije. De rechtsbuiten speelde in de oefeninterland tegen Bolovia (3-2 zege) twintig minuten mee.

Laatste update: 3 april 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie