Pantelis Hatzidiakos

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Pantelis Hatzidiakos

Pantelis Hatzidiakos is een Griekse centrale verdediger, maar heeft tevens de Nederlandse nationaliteit. Hij maakte in de zomer van 2023 de overstap van AZ naar Cagliari.

  • Hatzidiakos speelt momenteel voor Cagliari
  • De verdediger maakte furore in het shirt van AZ
  • In de jeugd speelde hij tevens voor Panathinaikos
  • Hatzidiakos debuteerde in 2019 voor het Griekse team

Clubcarrière

Hatzidiakos zag op 18 januari 1997 het levenslicht op het Griekse eiland Rodos. Hij is geboren en getogen in Griekenland, maar bezit een dubbele nationaliteit dankzij een Nederlandse moeder. Zijn voetballoopbaan ging van start bij AES Efklis Soronis en sloot in 2008 aan bij de jeugdopleiding van Panathinaikos, waar hij tot en met 2011 zijn kunsten vertoonde.

AZ

In 2011 maakte Hatzidiakos de overstap naar de voetbalacademie van AZ. De Griekse verdediger ontwikkelde zich prima in Alkmaar, waar hij begin 2015 zijn eerste profcontract ondertekende. Hatzidiakos speelde namens AZ op de drie hoogste niveau’s van Nederland: de Eredivisie (met de A-selectie), de Eerste Divisie en de Tweede Divisie (met Jong AZ).

(Pro Shots)

Hatzidiakos maakte zijn professionele debuut voor AZ in december 2015 tegen Athletic Bilbao (2-2) in de Europa League. Dat seizoen speelde hij zes officiële wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht, waar hij een jaar later op een handvol optredens bleef steken. De centrale verdediger kreeg gaandeweg steeds vaker speeltijd bij AZ 1, al werd zijn ontwikkeling in november 2019 geremd door een zware knieblessure.

In september 2020 maakte Hatzidiakos zijn rentree in de A-selectie van AZ. Hij heroverde zijn basisplaats, al moest hij de laatste maanden van het seizoen opnieuw missen door een blessure. Sindsdien is de Griek op verschillende posities in de achterste linie ingezet door de technische staf van AZ. In 2023 wist Hatzidiakos de grens van tweehonderd gespeelde wedstrijden te doorbreken.

Cagliari

Hatzidiakos speelde op 31 augustus 2023 zijn 213e en laatste wedstrijd in het shirt van AZ. Na het voorronde Champions League-duel met SK Brann Bergen bevestigde de verdediger zijn vertrek bij de Alkmaarders, waarna hij de overstap naar Cagliari maakte. Zijn debuut voor de Italiaanse club maakte hij op 17 september in de thuiswedstrijd tegen Udinese (0-0).


Interlandcarrière

Hatzidiakos speelde voor een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van Griekenland. Op 12 oktober 2019 maakte hij zijn debuut als A-international van zijn geboorteland, in de met 2-0 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië. Sindsdien is de AZ-verdediger indien fit een vaste waarde.

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie