‘Feyenoord-uitblinker zeker van Oranjeselectie’

Foto: ‘Feyenoord-uitblinker zeker van Oranjeselectie’

Kenneth Perez is onder de indruk van Quinten Timber. De voetbalanalist is van mening dat de middenvelder klaar is voor een stap naar een topcompetitie. Bovendien stelt Perez dat Timber met zijn optreden in de bekerfinale tegen NEC een grote plus heeft gekregen in het boekje van bondscoach Ronald Koeman.

Toptransfer en EK-selectie lonkt voor Timber

Volgens Perez nam Timber Feyenoord bij de hand in de bekerfinale. “Je kijkt toch een beetje naar wie zo’n elftal meeneemt. En Timber deed dat op een internationale manier, met zijn tackles, met zijn fysiek”, concludeerde de voetbalanalist bij ESPN. Ook aan de bal maakte de Feyenoord-middenvelder indruk op Perez. “In het wegdraaien in de kleine ruimte vind ik hem echt bijzonder sterk. Als ik zie hoe vaak zulke ballen verloren gaan bij andere spelers, dan doet hij dat echt heel erg goed.”

De Deen is dan ook van mening dat Timber een goede kans maakt op een plek in de EK-selectie van Oranje. “Ik denk dat hij een heel grote plus heeft gekregen in het boekje van bondscoach Ronald Koeman, die aanwezig was in het stadion.” Volgens Perez zou een toptransfer dan ook in het verschiet kunnen liggen voor Timber. “Internationaal, dat is toch waar je naar kijkt. En dat is lastig bij een wedstrijd tussen twee Eredivisie-ploegen, maar Timber was een van de twee op het veld die dit vandaag tentoonspreidde. Hij is iemand die fysiek en qua intensiteit mee zou kunnen in een grote competitie.”

Ook trainer Arne Slot prees Timber na afloop van de wedstrijd. “In de tweede helft vond ik dat Quinten Timber het voortouw nam als het aankomt op agressie, fanatisme en duels winnen. Daarmee zet hij de rest van het team op scherp. Zonder bal en met bal was Timber heel goed.”

Moet Koeman Timber meenemen naar het EK?

  • Ja, absoluut
  • Nee, er zijn betere opties
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie