De Jong voorspelt: “Hij wordt de beste verdediger ter wereld”

Foto: De Jong voorspelt: “Hij wordt de beste verdediger ter wereld”

Luuk de Jong heeft veel ontzag voor Ronald Araújo, zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Volgens de centrumspits heeft Araújo alles in zich om de beste verdediger ter wereld te worden.

Kwaliteiten van Araújo bij Barcelona

De Uruguayaan doorliep de jeugdopleiding van Club Atlético Rentistas en kwam via Boston River SAD in 2018 bij Barcelona terecht. De voetballer maakte in Spanje al snel indruk en bereikte het eerste team van Barcelona, waarbij hij zowel tegenover De Jong kwam te staan als in hetzelfde team speelde.

Voor De Jong was het direct duidelijk dat Araújo alles in zich had zitten om een goede voetballer te worden. “Toen ik bij Sevilla speelde, maakte hij in een wedstrijd tegen ons zijn debuut voor Barcelona. Ik dacht meteen: dit is een wereldtopper in wording. Hij was toen net 20 jaar. Uruguayaan, snel, sterk, ook goed aan de bal”, stelt De Jong.

Grote toekomst volgens De Jong

De aanvaller weet dan ook zeker dat zijn voormalig ploeggenoot de komende jaren in staat zal zijn om door te groeien en Barcelona bij de hand te nemen. Het zou volgens De Jong zelfs betekenen dat Araújo op een dag de beste is op zijn positie. “Hij is nu 24 en wordt de beste verdediger ter wereld voor de komende tijd.”

Naast zijn kwaliteiten is De Jong van mening dat Araújo in de omgang eveneens van een hoog professioneel niveau is. “Een leuke, positieve jongen. Hij werd door Xavi bij Barça bewust rechtsback gezet tegen Real Madrid om Vinícius Júnior af te stoppen. Had-ie Vinícius in zijn broekzak, hè!”, zo eindigt de Oranje-international.

Heeft De Jong gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
214+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie