Luuk de Jong: ‘Als je een mooie stap kunt maken…’

Foto: Luuk de Jong: ‘Als je een mooie stap kunt maken…’

PSV en zijn captain Luuk de Jong hebben de Eredivisie-titel binnen en dus kan er alvast voorzichtig vooruitgekeken worden naar volgend seizoen. Lukt het de Eindhovenaren om hun kern binnenboord te houden of wordt het Philips Stadion leeggekocht? Niet als het aan De Jong ligt…

De Jong: ‘Straks wat onderhandelingen doen’

“Deze titel is fantastisch. Dit seizoen is bijna perfect”, vertelt de euforische spits aan ESPN. “We hebben gewoon een geweldig seizoen gedraaid met z’n allen. En de komende twee wedstrijden willen we nog wel meer records verbreken. We hebben zoveel kwaliteit en potentie in de ploeg.”

Volgens De Jong is er één factor die PSV écht speciaal maakt: “De honger. Elke wedstrijd, ook al staan we dik voor, blijven we doorgaan. We zijn zo gretig en willen altijd dominant spelen.”

“Het maakt mij niet uit tegen wie wij spelen”

Hij heeft zelf natuurlijk een belangrijke rol gespeeld in het succes, óók als aanjager: “Dat zit gewoon een beetje in mij. Het maakt mij niet uit tegen wie wij spelen, ik wil altijd vol gas gaan en de tegenstander afjagen. Zodat ze het gevoel krijgen dat er tegen ons niks te halen valt. Zo heb ik altijd in elkaar gezeten en dit voetbal past perfect bij mij. Dit is denk ik het beste seizoen wat ik ooit gespeeld heb met PSV.”

En nu? Kan het nóg mooier worden als de selectie bij elkaar blijft? “Ik ga straks, wanneer er een paar drankjes in zitten, een aantal onderhandelingen doen. Nee, je weet dat er aan spelers getrokken gaat worden. Als je een mooie stap kan maken, moet je dat doen in je leven. Maar het zou ook mooi zijn als we een grote groep bij elkaar kunnen houden.”

Wordt PSV leeggekocht?

  • Dat verwacht ik wel
  • Nee joh
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie