‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’

Foto: ‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’

Waar de afgelopen dagen voetbaldirecteur Deco nog aangaf dat een transfer van Frenkie de Jong onbespreekbaar leek, daar lijken de kaarten nu toch anders geschud. De Oranje-international zou zelf namelijk wel komende zomer willen vertrekken bij Barcelona. De middenvelder heeft het gevoel dat hij bij de Catalanen te weinig om de prijzen mee kan doen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

De Jong teleurgesteld in prestaties Barcelona

Journalist Lluís Canut meldt op het Spaanse Esport3 dat een vertrek van De Jong niet langer ondenkbaar is. “De Jong heeft nog geen groen licht gegeven, maar hij sluit een vertrek bij Barcelona niet langer uit”, bevestigt Canut over de spelmaker. Volgens de journalist is er wel een reden aanwijsbaar voor een mogelijke transfer van De Jong. “Twee seizoenen geleden sloot hij een vertrek wel uit, toen Manchester United interesse toonde. Op dit moment is De Jong wat teleurgesteld over zijn situatie bij Barça. Hij tekende voor het pakken van prijzen en dat lukt nog niet echt. Hij zou bereid zijn om de club deze zomer te verlaten.”

Deco ziet niets in transfer De Jong

De Jong heeft nog een contract tot medio 2026, maar Barcelona hoopt de verbintenis van de Nederlander open te kunnen breken. Deco liet eerder nog ontvallen in een interview met La Vanguardia dat hij niet denkt aan een verkoop van De Jong. “Het plan is om komende zomer geen enkele speler te verkopen en er één of twee spelers bij te halen. Als we toch iemand verkopen, dan zal dat geen sleutelspeler zijn.”

Tegenover Esports 3 bevestigde de Portugees ook dat hij er niets in zit om De Jong te ruilen tegen Kylian Mbappé. “Het zou een fout zijn om Araújo en Frenkie de Jong van de hand te doen om Mbappé te kunnen halen. Daar wordt het team niet sterker van.” AS weet echter te melden dat Barcelona wel een transfer van De Jong zou overwegen als hij niet wil bijtekenen.

Verwacht jij dat De Jong komende zomer vertrekt bij Barcelona?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
6452+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie