Vitor Roque

Leeftijd: 18

Het laatste nieuws over Vitor Roque

Vitor Roque is een Braziliaanse aanvaller. De international van Brazilië maakte in januari 2024 de overstap van Athlertico Paranaense naar FC Barcelona.

  • Roque speelt momenteel voor FC Barcelona
  • De aanvaller kwam in 2024 over van Athletico Paranaense
  • Hij speelde eerder voor América Mineiro en Cruzeiro
  • Roque debuteerde in 2023 voor de Braziliaanse ploeg

Clubcarrière

Vitor Hugo Roque Ferreira werd op 28 februari 2005 geboren in het Braziliaanse Timóteo, een plaats in de deelstaat Minas Gerais. Zijn ouders werkten als kwaliteitsinspecteur (vader Juvenal) en eigenaar van een binikifabriek (Hercília),maar zelf ging zijn aandacht vooral uit naar het voetbal. Op zesjarige leeftijd werd hij al aangemeld bij een voetbalschool in Cruzeirinho, nabij Belo Horizonte. Vanwege zijn potentie speelde Roque vaak in oudere jeugdteams.

Op tienjarige leeftijd werd Roque gescout door América Mineiro. De middenvelder, die de bijnaam Tigrinho verkreeg, werd hier omgeturnd tot aanvaller. Op veertienjarige leeftijd tekende hij een contract bij Cruzeiro. Dit zorgde voor frustraties bij América Mineiro, dat het concollega-bestuur beschuldigde van onreglementair handelen. Als straf werd Roque uitgesloten voor verschillende jeugdwedstrijden. Beide clubs werden het uiteindelijk eens over een compromis. Zij verdeelden de rechten, maar Cruzeiro mocht de aanvaller wel officieel aan de selectie toevoegen.

Doorbraak in Brazilië

Roque debuteerde op 13 oktober 2021 in het shirt van Cruzeiro, dat thuis tegen Botafogo bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel. Trainer Vanderlei Luxemburgo zorgde voor verbazing door de aanvaller achttien minuten na zijn invalbeurt alweer naar de kant te halen. In de laatste vier Série B-wedstrijden van het seizoen 2021 mocht Roque telkens langer opdraven als invaller.

Juichen in het shirt van Athletico Paranaense (Pro Shots)

Tussen februari en april 2022 speelde Roque nog elf officiële wedstrijden in het shirt van Cruzeiro. De aanvaller toonde zich productief met zes doelpunten. Kort na de Série B-start maakte hij voor een recordbedrag van circa 4,7 miljoen euro de overstap naar Athlético Paranaense. Roque wist de ingezette lijn door te trekken door 28 doelpunten en elf assists te produceren in 81 officiële wedstrijden namens Furacão.

Transfer naar FC Barcelona

Ruim een jaar na zijn komst bereikte Athlético Paranaense een akkoord met FC Barcelona ter waarde van maximaal 61 miljoen euro. Het was de intentie dat de aanvaller tot de zomer van 2024 actief zou blijven in Brazilië, maar in januari werd hij al overgeheveld. De Catalaanse topclub besloot gebruik te maken van een speciale regeling rond de blessure van Gavi. Op 4 januari maakte Roque zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen Las Palmas (1-2 overwinning). Met zijn eerste doelpunt werd hij op 31 januari matchwinner tegen Osasuna (1-0).


Interlandcarrière

Op 25 maart 2023 debuteerde Roque in de nationale ploeg van Brazilië, dat in een oefeninterland met 2-1 werd verslagen door Marokko. Bondscoach Ramon Menezes liet de voormalig jeugdinternational na 65 minuten invallen voor Real Madrid-aanvaller Rodrygo. In de rest van het kalenderjaar werd er geen beroep meer op hem gedaan.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie