‘Barcelona in grote financiële problemen’

Foto: ‘Barcelona in grote financiële problemen’

Barcelona komt aankomend seizoen in grote financiële problemen terecht als Gavi terugkeert van een blessure. Dat schrijft COPE op basis van berekeningen die het de afgelopen tijd erop heeft losgelaten.

Roque mogelijk niet ingeschreven

Deze zomer kwam de Spaanse grootmacht naar buiten met het nieuws dat Vitor Roque naar Barcelona zou komen. Het was echter nog niet mogelijk om hem in te schrijven, waardoor zijn komst werd uitgesteld. Aangezien Gavi zwaar geblesseerd raakte en Barcelona daardoor de mogelijkheid had om 80 procent van zijn salarisruimte te gebruiken, kon Roque alsnog vervroegd de overstap maken.

Het komende half jaar zijn er dan ook geen problemen voor Barcelona, maar bij de terugkeer van Gavi is het ogenschijnlijk financieel onmogelijk om ook Roque in te schrijven voor de Spaanse competitie. Het zou betekenen dat de speler, die voor 30 miljoen euro de overstap maakte, op de tribune zal moeten plaatsnemen.

Het zou een pijnlijke constatering zijn voor de Spaanse grootmacht. Naast het feit dat Barcelona al seizoenenlang meer uitgeeft dan er binnen komt, heeft het ook last van de verbouwingen in Camp Nou. Het zorgt ervoor dat het in een veel kleiner stadion moet voetballen en dat het daarom minder verdient aan de wedstrijdtickets.

Financiële zorgen bij Barcelona

Achter de schermen zal het clubbestuur naar verwachting de komende maanden er alles aan doen om Roque alsnog te kunnen inschrijven. De afgelopen jaren kwam voorzitter Joan Laporta al een aantal keren met financiële trucjes. Jaarlijks blijven de financiële zorgen echter groot, waardoor Barcelona in de toekomst voor verandering zal willen zorgen.

Krijgt Barcelona dit opgelost?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
1885+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie