Ederson Moraes

Leeftijd: 30

Het laatste nieuws over Ederson Moraes

Ederson Moraes is een Braziliaanse doelman van beroep. Sinds 2017 staat de Zuid-Amerikaan onder de lat bij Manchester City.

  • Ederson speelt momenteel voor Manchester City
  • In 2023 won hij de treble met de Engelse topclub
  • De doelman won al vijf landstitels met City

Clubcarrière

Ederson Santana de Moraes werd op 17 augustus 1993 geboren in het Braziliaanse Osacso, dat deel uitmaakt van de grootstedelijke mesoregio São Paulo. In deze miljoenenstad begon zijn voetbaldroom bij São Paulo. In 2010 maakte hij de overstap naar Benfica om na een jaar transfervrij over te stappen naar GD Ribeirão, waar hij in de Portugese Campeonato Nacional zijn debuut maakte als profvoetballer.

Rio Ave

In 2012 maakte Ederson opnieuw een transfervrije overstap. Ditmaal koos de goalie voor Rio Ave, waar hij op 18 augustus 2012 debuteerde in de Portugese Primeira Liga (0-1 nederlaag tegen Marítimo). Ederson kwam dat seizoen in alle competities tot acht wedstrijden. In de daaropvolgende twee seizoenen kwam hij telkens 28 keer in actie.

Benfica

In 2015 keerde Ederson terug bij Benfica. Bij de Portugese topclub kwam de Braziliaanse doelman tot 58 officiële wedstrijden en daarin maakte hij een sterke indruk. Ederson werd twee keer landskampioen in Lissabon, waar hij in zijn tweede jaar maar 24 goals incasseerde in veertig officiële wedstrijden. Ook won hij de Portugese beker in 2017.

(Pro Shots)

Manchester City

Ederson koos in de zomer van 2017 voor een transfer naar Manchester City, dat veertig miljoen euro neertelde voor zijn handtekening. Bij de bespeler van het Etihad Stadium werd de Braziliaan meteen de nummer één. Met The Citizens heeft Ederson sindsdien vijf landstitels, vier League Cups, twee FA Cups, twee Engelse Supercups, de Champions, de Europese Supercup en de wereldbeker gewonnen.

De wereldbeker-finale tegen Fluminense (4-0 zege) op 22 december 2023 betrof de 312e wedstrijd van Ederson in het keeperstenue van Manchester City. De Braziliaan hield voor de 146ste keer de nul namens The Citizens.


Interlandcarrière

Bondscoach Tite liet Ederson op 11 oktober 2017 debuteren namens Brazilië tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (3-0). Zijn eerste eindtoernooien (WK 2018 en Copa América 2019) gingen voorbij zonder speeltijd, al mocht hij als stand-in van Alisson Becker wel een gouden medaille in ontvangst nemen in 2019. Tijdens de Copa América 2021 (vier wedstrijden) en het WK 2022 (één wedstrijd) werd de City-doelman wel ingezet.

Laatste update: 23 december 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie