City-honger nog niet gestild: ‘Kunnen zich onsterfelijk maken’

Foto: City-honger nog niet gestild: ‘Kunnen zich onsterfelijk maken’

Manchester City werd zaterdagavond zonder te spelen kampioen. Naaste concurrent Arsenal ging verrassend onderuit bij Nottingham Forest, waardoor de ploeg van Pep Guardiola niet meer te achterhalen valt. Daarmee pakte City de eerste van nog drie mogelijk te behalen prijzen.

City jaagt op treble

De FA Cup-finale en de Champions League-finale wachten nog en in Engeland is er de verwachting dat City beslag gaat leggen op de treble. “Ik denk dat ze dat gaan flikken. Ze ze zijn de grote favoriet in beide finales”, stelt Sky Sports-analist Jamie Carragher.

Volgens de voormalig Liverpool-speler heeft dat onder meer te maken met de aanwezigheid van Guardiola. “Hij heeft de lat zo hoog gelegd. Met een andere manager zouden ze dit niveau nooit hebben bereikt. Hij maakt echt het verschil.”

Arrogante Haaland

Ook Alan Shearer acht de kans groot dat City nog twee prijzen gaat winnen. “Als je erover nadenkt, is City nog twee wedstrijden verwijderd van onsterfelijkheid. Ze kunnen de treble halen, wat een kans voor hen. City bezit een bepaalde arrogant, in de goede zin van het woord.” Daarbij wijst de oud-spits naar de Noorse goalgetter van City. “Vooral de arrogantie die Erling Haaland met zich mee heeft gebracht, geeft geloof en vertrouwen. Zelfs als hij niet scoort, is hij belangrijk met zijn loopacties.”

Voormalig City-doelman Shay Given vindt de kracht van City dat er nergens zwaktes zijn. “Zelfs spelers die niet toegezongen worden, zoals John Stones presteren top. Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Riyad Mahrez, overal staan wereldsterren. Erling Haaland doet het niet slecht en ook Ederson maakt briljante reddingen op sleutelmomenten. Er zijn geen zwaktes in dit elftal te ontdekken.”

Verwacht jij dat City ook de Champions League en de FA Cup wint?

  • Ja, ze winnen beiden
  • Nee, alleen de Champions League
  • Nee, alleen de FA Cup
  • Nee, ze winnen beide niet
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie