Marquinhos

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Marquinhos

Marquinhos is een Braziliaanse verdediger annex verdedigende middenvelder. Hij is international van Brazilië en speelt al sinds 2013 voor Paris Saint-Germain.

  • Marquinhos speelt momenteel voor Paris Saint-Germain
  • In 2023 werd hij voor de achtste keer kampioen van Frankrijk
  • Met Corinthians won de Braziliaan de Copa Libertadores
  • In 2013 debuteerde Marquinhos voor Brazilië
  • Hij won in 2019 de Copa América met zijn thuisland

Clubcarrière

Marquinhos heet van origine Marcos Aoás Corrêa, maar is actief onder zijn voetbalnaam. Hij werd op 14 mei 1994 geboren in het Braziliaanse São Paulo. In 2002 sloot hij zich op achtjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Corinthians.

Corinthians

Op 18 februari 2012 maakte Marquinhos zijn debuut als profvoetballer, in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen São Caetano. In zijn debuutseizoen speelde hij acht wedstrijden voor Corinthians. Met de Braziliaanse club veroverde hij de Copa Libertadores van 2012. In de finale tegen het Argentijnse Boca Juniors werd er overigens geen beroep op hem gedaan.

AS Roma

In de zomer van 2012 maakte Marquinhos de overstap van Corinthians naar AS Roma. De rechtspoot werd aanvankelijk uitgeleend aan de Italiaanse club, dat hem later permanent inlijfde voor zo’n 5,7 miljoen euro. Hij debuteerde op 16 september 2012 in de wedstrijd tegen Bologna (2-3 nederlaag) en veroverde in zijn eerste seizoen in Rome meteen een basisplaats. Hij speelde dertig officiële wedstrijden, waaronder de verloren Coppa Italia-finale tegen SS Lazio (0-1).

(Pro Shots)

Paris Saint-Germain

Al na één seizoen werd Marquinhos weggekocht door Paris Saint-Germain. AS Roma haalde de verdediger permanent in huis en verkocht hem vervolgens voor zo’n 35 miljoen euro door aan de Parijzenaars. Op 22 september 2013 debuteerde de Braziliaan in de Ligue 1-wedstrijd tegen AS Monaco (1-1). Vijf dagen later maakte hij zijn eerste doelpunt voor PSG in de Champions League-wedstrijd tegen het Griekse Olympiakos Piraeus (1-4 zege).

Marquinhos is inmiddels zo’n vierhonderd wedstrijden rijker bij Paris Saint-Germain. In deze tijd is zijn erelijst fors gevuld met prijzen. De teller staat inmiddels op acht landstitels, waar de Coupe de France en de Coupe de la Ligue elk zesmaal werden veroverd. De Trophée des Champions, de Franse Supercup, werd sinds zijn komst zelfs al acht keer een prooi voor de Parijzenaars.

Alleen de Champions League ontbreekt nog op het palmares van Marquinhos. In 2020 bereikte Paris Saint-Germain de finale van het miljoenenbal, maar zijn team verloor met 0-1 van Bayern München. Zelf stond hij negentig minuten in de basis als defensieve middenvelder.


Interlandcarrière

Marquinhos debuteerde op 17 november 2013 in de oefeninterland tegen Honduras (0-5 zege) als A-international van Brazilië. De Seleção speelde in die periode alleen oefenwedstrijden, aangezien het WK 2014 in eigen land werd georganiseerd en het nationale team dus automatisch was gekwalificeerd. Marquinhos werd zelf niet opgeroepen voor het wereldkampioenschap en speelde pas hierna zijn tweede A-interland.

Marquinhos (rechts) kijkt toe bij Brazilië (Pro Shots)

Na het WK 2014 behoorde Marquinhos vrijwel altijd bij de selectie van Brazilië. Hij speelde sindsdien op twee WK’s (2018 en 2022) en noteerde vier Copa América-deelnames. In 2019 won hij het Zuid-Amerikaanse kampioenschap met De Goddelijke Kanaries. In de finale tegen Peru (3-1 zege) speelde Marquinhos de volle negentig minuten.

Laatste update: 7 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie